Egészség

Ezen a napon kaphatsz a legnagyobb valószínűséggel szívinfarktust: jelentősebb ilyenkor az esélye, mint a hét többi napján

Döbbenetes, de a kutatások és szakemberek szerint van egy olyan nap, amikor a szívinfarktus sokkal gyakrabban jelentkezik, mint máskor.

Gondoltad volna?

A kutatók érdekes felmérést készítettek arról, hogy mely napokon jelentkezhet a leggyakrabban a szívinfarktus, valamint arra is kíváncsiak voltak, hogy ennek mi állhat a hátterében. Te melyik napra gondolnál? Természetesen számtalan dolog befolyásolhatja azt, hogy mennyi az esélyed erre, ilyen lehet például az, hogy mennyire élsz egészségesen, milyen gyakran és mit sportolsz, vannak-e káros szenvedélyeid, valamint, hogy az életmódod mennyire mondható stresszesnek. Az is befolyásolja az infarktus esélyét, milyen évszak van, sőt mint már említettük az is, hogy a hét melyik napját írjuk. Galériánkban olvashatod a további érdekes részleteket!

Svédországban hét éven keresztül több mint 156.000 kórházi esetet vizsgáltak, és úgy találták, hogy az infarktusok időpontja között nagy az összefüggés. A leggyakrabban hétfőnként történnek ilyen esetek, míg a legkevesebb eséllyel szombaton jelentkezik a súlyos probléma.
Kattints a további képekért!

Bár még javában tart a vénasszonyok nyara, hamarosan a napsütéses szép időt a hűvös, nyirkos időjárás váltja fel, ami köztudottan kedvez a vírusok és baktériumok terjedésének. B. Szirtes Dóra, Ösztönanyu, Montessori pedagógus szerint most van a jó alkalom arra, hogy megtanítsuk gyermekeinkek azt, hogyan előzzék meg a betegségek terjedését.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.