Egészség

3+1 dolog, amit mindenképpen taníts meg gyermekednek a baciszezon előtt: a saját és mások egészsége is múlhat rajta!

Bár még javában tart a vénasszonyok nyara, hamarosan a napsütéses szép időt a hűvös, nyirkos időjárás váltja fel, ami köztudottan kedvez a vírusok és baktériumok terjedésének. B. Szirtes Dóra, Ösztönanyu, Montessori pedagógus szerint most van a jó alkalom arra, hogy megtanítsuk gyermekeinkek azt, hogyan előzzék meg a betegségek terjedését.

Ezeket tanítsuk meg gyermekünknek a szakértő szerint

"Ejtsük csapdába a bacikat! Ezzel az egyszerű, a gyermekek számára is érthető, játékos megfogalmazással és néhány hatékony technika elsajátításával a kicsik is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a betegségek ne terjedjenek akár a közösségben, akár a családon belül" - mondja B. Szirtes Dóra. A szakértő szerint akkor kell ezeket az egyszerű praktikákat elsajátítani, amikor még a "baciszezonon" kívül vagyunk, így mire valóban beköszönt a vírusos időszak, már ösztönszerűen tudják majd alkalmazni ezeket. A Montessori pedagógus szerint ebben az esetben is a mintakövetés a kulcs, hiszen a gyermek a szülőt másolja, az ő szokásait adaptálja. Ha pedig az egészségmegőrzéssel kapcsolatos praktikákat is tőle látja, sokkal egyszerűbben, szinte észrevétlenül el tudja sajátítani. Galériánkban olvashatod a részleteket!

1. Ne tenyérbe, hanem könyökhajlatba tüsszentsen vagy köhögjön a gyermek. Ezt játékosan, a kar lendítésével be tudjuk gyakorolni például orvosos szerepjáték közben. A könyökhajlat azért ideálisabb a tenyérnél, mert a kezünkről direkt módon tovább tudjuk terjeszteni a vírusokat és a baktériumokat, a gyermekek pedig nem fognak minden egyes köhintés után kezet mosni, ez nem is lenne életszerű.
Kattints a további képekért!

A táplálkozási szakértő szerint létezik egy méltatlanul elfeledett, legalábbis kevésbé népszerű zöldség, melynek több a jótékony hatása szervezetünkre nézve, mint gondolnánk, sokan pedig még csak nem is tudnak erről, valamint egyik legjobb tulajdonságáról.

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Egészség
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.