Egészség

Ez az olcsó zöldség csökkenti a rák kialakulásának kockázatát: még a bélrendszeredet is pikkpakk rendbe teszi!

A táplálkozási szakértő szerint létezik egy méltatlanul elfeledett, legalábbis kevésbé népszerű zöldség, melynek több a jótékony hatása szervezetünkre nézve, mint gondolnánk, sokan pedig még csak nem is tudnak erről, valamint egyik legjobb tulajdonságáról.

Milyen gyakran fogyasztod?

A legtöbb szülő már egészen korán elkezdi azt sulykolni gyermekébe, hogy mennyire fontos a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás az egészségünk érdekében, ám a finomságok értékét és valódi egészségügyi előnyeiket igazán csak felnőtt korunkban kezdjük el értékelni és felfedezni. Sokan azonban idősebb korukban sem szeretik meg az olykor fura színű vagy épp állagú zöldségeket, ezért csak keveset fogyasztanak belőlük, holott a legtöbb elképesztő hatással van szervezetünkre nézve. Van például egy viszonylag olcsó, mégis keveset emlegetett zöldség, ami nem kerül sűrűn a tányérokra, pedig kéne, hiszen a szakemberek szerint még a rák kockázatának kialakulását is csökkentheti, ha rendszeresen fogyasztunk belőle, a jó hír pedig, hogy bármelyik zöldségesnél kapható, és még ízletes is. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Dr. Emily Prpa táplálkozási szakértő szerint a karfiolt nem csupán azért érdemes fogyasztani, mert sokféle fogást lehet belőle elkészíteni, hanem mert a bélrendszerre nézve is rendkívül sok előnye van főleg rosttartalma, valamint magas antioxidánsszintje miatt. Utóbbi segíthet a gyulladások leküzdésében, valamint a keringésnek is jót tesz, illetve bizonyos rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát is csökkenti.
Kattints a további képekért!

A lábfej azon testrészeink közé tartozik, melyeket nem vizsgálunk át kellő alapossággal. Pedig nem ártana, ugyanis - bármily hihetetlenül is hangzik - ezen a területen is kialakulhatnak igen súlyos betegségek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.