A kutatók szerint rákot okoz, pedig nálunk is rengetegen fogyasztják nyáron így ezt az ételt

A rák kockázatával már rengeteg kutatás foglalkozott, de most az egyik kedvenc nyári időtöltésünk eshet kútba.

Te fogsz ezen változtatni vagy komolytalannak tartod a figyelmeztetést?

A rák kialakulását rengeteg tényező befolyásolhatja. A legnagyobb rizikófaktornak továbbra is a dohányzást tartják az orvosok.

Ez gyakorlatilag az egyik legismertebb és legveszélyesebb rákkeltő tényező, amely nemcsak a tüdőrák, hanem a szájüregi, torok, gége, nyelőcső, máj, vastagbél és a végbélrák kialakulásának esélyét is megnöveli.

A dohányfüst állítólag tengernyi veszélyes vegyi anyagot tartalmaz, amelyek károsítják a sejtek DNS-ét, és mutációkat okozhatnak. A dohányzásról való leszokás az egyik leghatékonyabb módja a rák megelőzésének, de az alkoholt sem árt hanyagolni.

Azonban mi az az étel, ami veszélyes lehet? A kutatók az elkészítés módját is felhozták, de hogy mi ez, azt a galériánkban leleplezzük!

Nagyon jól tudjuk, hogy az egészségtelen táplálkozás is hozzájárulhat a rák kockázatának növekedéséhez.
Kattints a további képekért!

Te is vízforralóval készíted a teát és a kávét? Akkor erről jó, ha tudsz.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.