Egészség

Otthon edzenél? Ezeket a szabályokat mindenképpen tartsd be

Sokan a figyelő szempárok vagy az időhiány miatt nem szívesen mennek edzőterembe, azonban otthon is hatékonyan lehet mozogni, sőt akár plusz kilóktól megszabadulni! Szakértőnk, Czanik Balázs elmondja, hogyan!

Otthon is mozoghatunk

Bizonyított tény, hogy minél nagyobb súlyfelesleg van rajtunk, annál kevésbé vágyunk olyan mozgásra, amit közösségben lehet végezni, mert nem szeretnénk, hogy mások figyeljenek bennünket, és félünk, hogy ha valamit nem jól csinálunk, összesúgnak mögöttünk. Bár az edzőterem többi vendége nem ezzel foglalkozik, hiszen mindenki a saját edzésére koncentrál, de ahhoz, hogy formába hozzuk magunkat, nem muszáj zsúfolt termekbe járni. Akár otthon is könnyedén mozoghatunk – ám néhány szabályt érdemes betartani!

„Az interneten sokféle diétás módszert lehet találni, azt mindenki könnyen összeállíthatja, mint az edzésterveket, ezért most a mozgást helyezem előtérbe. Ha otthon szeretnénk formálni a testünket, akkor is érdemes kikérni egy szakember tanácsát, aki nem csak abban segít, hogy elkerüljük a sérüléseket, hanem olyan edzésprogramot állít össze, amellyel valóban hatásos eredményt érhetünk el. Ajánlott havonta egyszer konzultálni vele, hiszen így mindig személyre szóló tanácsokat kapunk ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat vagy fogyjunk. Ám ha mindenképp otthon szeretnénk elkezdeni az edzést, és a célunk a fogyás, akkor három programot kell kombinálnunk.

Az első az aerob jellegű, aktív mozgás, amelyet érdemes hetente legalább kétszer alkalmazni. Erre például kiváló a Capoeira Aerobik, mert egyszerű, de élvezetes mozdulatsorokkal hatékonyan égetjük a zsírt. A második program a hasburning, ezt heti egy alkalommal javaslok, a harmadik pedig az alakformálás, amelyet szintén egy-két alkalommal végezzünk. Így heti öt edzésnél járunk, amivel már nem csak tartjuk a formánkat, de megfelelő étrend mellett komoly súlycsökkentést érhetünk el. Az ünnepek közeledtével sokan már most azon gondolkoznak, hogyan adják le az akkor felszaladó kilókat, de én azt javaslom, koncentráljunk a megelőzésre: ha karácsony előtt, alatt és után is odafigyelünk arra, hogy rendszeresen mozogjunk, és az ünnepi menüt sem habzsoljuk mértéktelenül, akkor az új évet nem kell drasztikus fogyókúrával kezdeni” – tanácsolja Czanik Balázs személyi edző, a Capoeira Aerobik megteremtője.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: yasamtarzim.net

Oldalak

Egészség
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.