Őszi kedvencünk - Az alma jótékony hatásai

Az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse az alma, ráadásul köztudottan nagyon egészséges, de talán nem is tudjuk pontosan, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkezik. Összeszedtük most a legfontosabbakat.

Antioxidáns

Az alma talán egyik legkevésbé ismert jótékony tulajdonsága, hogy antioxidáns hatással is rendelkezik. Az almának magas a flavonoid tartalma, amely közismerten antioxidáns hatású, és főleg az immunrendszerünk erősítésében játszik fontos szerepet. Sokan szeretik az almát meghámozni evés előtt, de ha szeretnénk kihasználni az alma antioxidáns hatásait is, akkor inkább hagyjuk meg a gyümölcs héját, ugyanis pont ez a része tartalmazza a legnagyobb mennyiségben az értékes flavonoidokat.

Segíti az emésztésünket

Az alma kiváló hatással van az emésztésünkre is, ami főleg a magas rosttartalmának köszönhető. Többek között az alma fogyasztása segíti az anyagcserét, és serkenti a bélműködést is. De az alma akár a székrekedés vagy a hasmenés kellemetlen tünetei ellen is rendkívül hatékony segítség. Ezenkívül pedig megköti a bélben található rákkeltő anyagokat, így segít csökkenteni a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét.

Fotó: widescreenwall.com

Oldalak