Az ipari pörkölés során használt magas hőmérséklet tovább növelheti a problémát. A magas hő hatására az olajok oxidálódhatnak, ami oxidatív stresszt okozhat a bélrendszerben, tovább rontva ezzel a bélflóra egyensúlyát. Ezenkívül a pörkölés során keletkező vegyületek, mint például az akrilamid, szintén negatív hatással lehetnek a bélmikrobiomra és az általános egészségre.
4/6
Fotó: Pinterest
Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről
Az ipari pörkölés során használt magas hőmérséklet tovább növelheti a problémát. A magas hő hatására az olajok oxidálódhatnak, ami oxidatív stresszt okozhat a bélrendszerben, tovább rontva ezzel a bélflóra egyensúlyát. Ezenkívül a pörkölés során keletkező vegyületek, mint például az akrilamid, szintén negatív hatással lehetnek a bélmikrobiomra és az általános egészségre.