10+1 mondat, amit soha ne mondj egy meddő nőnek

Az elmúlt időszakban a meddőségem kapcsán találkoztam jó pár olyan mondattal, ami szíven ütött. A legtöbbet persze jó szándékból, mondhatjuk segítő jelleggel próbálták meg ellőni az ismerősök, vigasztalni akartak vele. Azonban, aki sosem volt ilyen helyzetben, az nem tudhatja, hogy ezek a mondatok mennyire szíven tudják találni azokat a nőket, akiknél a gyermekáldás hónapról hónapra csak várat magára.

Kókány Hajni - blogger

A meddőség személyes érintettsége kapcsán kezdtem el a blogírást egy pár évvel ezelőtt. Az elmúlt időszakban hosszú és göröngyös utat jártam be, aminek a tapasztalatait szívesen megosztom veletek, hiszen tudom, hogy sajnos sokan járnak hasonló cipőben. Ha nemcsak itt szeretnél találkozni velem, akkor látogasd meg a Facebook oldalamat, ahol további érdekességeket is találhatsz a témában.

Ezeket ne mondd egy meddő nőnek

Nézzük melyek is ezek a mondatok, amelyeket jobb, ha elkerülsz, ha van olyan ismerősöd, aki ezzel a problémával küzd:

1. Legalább tudsz még egy kicsit aludni, egy gyerek nagyon fárasztó ám!

A mondat jellegéből kifolyólag anyukák szokták ezt elsütni. Értem én, hogy nagyon fárasztó ám, de szeretném kipróbálni. És attól, hogy most kialszom magam, nem leszek kevésbé fáradt, amikor majd éjszakánként többször fel kell kelni.

2. Nem baj, majd a következő hónapban sikerrel jártok.

Vagy igen, vagy nem. Én nem a következő, meg az azt követő hónapban akartam sikerrel járni, hanem most. Mert most olyan a csillagok állása, most olyan a hangulatom, most érzem magam késznek.

3. Legalább ki tudjátok élvezni egymás társaságát!

Valóban, ebben van némi igazság. De amikor egymás társasága is már csak a sikertelenségre emlékeztet bennünket, akkor nem biztos, hogy épp a másik társaságát akarjuk élvezni. Egy kapcsolatban mindig vannak hullámvölgyek és egy teherbeesési nehézséggel kapcsolatos periódus nagyon is meg tudja viselni azt.

4. Azért nem jön még, mert nincs itt az ideje.

Értem. Ki szerint nincs még itt az ideje? Szerinted? Szerinte? Vagy netalán szerintem?

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!