Minden áldott nap szinte ugyanazt eszed reggelire? A szakértők szerint ezt teszed a testeddel

Bár elég egyoldalú étkezésnek tűnhet, ha minden áldott reggel egy tojárántottával, vagy éppen zabkásával indítjuk a napot, azonban a szakértők szerint nem biztos, hogy annyira rossz ötlet mindig ugyanazt enni reggelire. Nem csupán az egészségünkre lehet pozitív hatással, hanem a napi rutin is sokkal egyszerűbbé válhat. Eláruljuk, hogy a reggelink hogyan befolyásolhatja az egész napunkat. Meg fogsz lepődni!

Reggelizz akár egy király

Egészen apró dolgokra is óriási hatással lehet a reggeli, például a napi rutint is nagyban befolyásolhatja. Az, hogy kitaláljuk, hogy mi kerüljön reggel a tányérra, akár perceket vagy egyeseknél órákat is igénybe vehet, amit ha felszorzunk egy évvel, kiderül, hogy rengeteg felesleges időt pazaroltunk el arra, hogy kitaláljuk, mit együnk. Steve Jobs mindig egy fekete garbót viselt, míg Mark Zuckerberg a szürke pólójáról híres. Ezt a szokást azért vezették be, hogy ne kelljen órákig agyalniuk azon, hogy mit vegyenek fel aznap, így az idejüket és a figyelmúket sokkal fontosabb dolgokra fordították. Ugyanez igaz a reggelire is, így a szakértők azt tanácsolják, hogy minden nap hasonló menüt fogyasszunk reggelire.

Fogyhatunk is

Kutatások kimutatták, hogy ha minden egyes nap ugyanazt az ételt fogyasztjuk, akkor akár fogyhatunk is. Ennek az az oka, hogy a testünk hozzászokik ezeknek az ételeknek az emésztéséhez, hasonló tápanyagokat viszünk be, továbbá nem áll fent annak a veszélye, hogy össze-vissza, nagyobb mennyiségű kalóriát, vagy éppen több szénhidrátot juttassunk a szervezetünkbe. Vagyis minél változatosabbban étkezik valaki, minél többféle ételt fogyaszt, annál nagyobb a derékbősége - az izgalmas új ízek ugyanis arra késztethetnek minket, hogy többet együnk - írja a HáziPatika.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2