Memóriajavító csodaszer - A dél-amerikai matétea jótékony hatásai

Hogy mi a leghatásosabb eszköz a test és a lélek felfrissítésére? Dél-Amerikában erre biztosan a maté gyógynövény varázslatos erejét használnák fel, hiszen a népszerű növény többek között segíthet az emlékezőképesség fejlesztésében és általa szervezetünk hozzájuthat a megfelelő energiához. Ha már minden gyógykészítményt kipróbáltunk, de semmi nem vezetett eredményre, a gyógynövényből készült tea jelentheti számunkra a tökéletes megoldást.

Maté, avagy a jezsuiták teája

A matét elsőként az indiánok ismertették meg a földjükre érkező jezsuita misszionáriusokkal. Számukra a gyógyital olyan tökéletesnek bizonyult, hogy életük kockáztatásával belevetették magukat Brazília őserdejébe, hogy megtalálják az kis fácskákat. Missziójuk ezen a területen is sikerrel zárult, így termeszteni kezdték a matét, így ragadt rá a „misszionáriusok teája” elnevezés. Az indiánok vízzel telt edénybe aprítottak a szárított levélből, majd meleg követ dobtak mellé, hogy anyagai kioldódjanak. Fogyasztása során nádszállal szívták fel, mert úgy gondolták, ha a főzet levegővel érintkezik, veszít kiváló aromájából. A fehérek is hasonlóképp jártak el.

A különleges erősítő

Az értékes gyógynövény Paraguay és Dél-Brazília folyóparti erdőiben terem vadon, de Dél-Amerika más pontjain is termesztik nagyobb mennyiségben. Ezen a földrészen évente körülbelül 3,5 millió kilogramm matét fogyasztanak, amit egyre több országba exportálnak. Az italról úgy tartják, hogy bámulatosan regenerálja az emberi szervezetet és amikor az ember először megkóstolja, szinte azon nyomban úgy érzi, erő, energia és jókedv száll belé.

Fotók: organicconnectmag.com, burnthis.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!