Egészség

Gyorsítja a zsírégetést és megszabadít a rákkeltő szabadgyököktől - A mandula 9 jótékony hatása

Mi itt a szerkesztőségben nagyon szeretjük a mandulát, és így van ezzel szakértőnk, Fodor Imre fitnesz edző, testépítő is. Napi tanácsában ma kifejtette, miért olyan jó rendszeresen nassolni ezt az isteni magocskát!

1. Csökkenti a koleszterinszintet

A mandula jó egyszeresen-telített zsírsav és többszörösen-telítetlen zsírsav forrás, amely csökkenti az LDL („rossz” koleszterin) szintet. A rendszeres étrend részeként fogyasztott mandula növeli a HDL („jó” koleszterin) szintet. Omega-3, Omega-6 és omega-9 zsírsavakat tartalmaz. Napi 68 g mandula elfogyasztása javítja a vér lipidszintjét.

2. Serkenti az agyi funkciókat

A mandula riboflavint és L-karnitint tartalmaz, amelyek serkentik az agyi funkciókat. Ezenkívül fenilalanint is tartalmaz, egy olyan agyserkentő kémiai vegyületet, ami növeli az agy kognitív funkcióit.

3. Bőrápoló hatású

E-vitamint tartalmaz, ami ragyogóvá teszi a bőrt, illetve enyhe fertőtlenítőként is használható a sebekre. A benne lévő kathecin, epikatecin és flavin harcol a bőrrák ellen.

Fotó: Fodor Imre

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Egészség
Egészség
Rengetegen azért választották az alacsony zsírtartalmú tejet a boltban, mert nem akartak hízni tőle, de egy kutatás most erősen átírja ezt a gyakorlatot.
Sztárok
A hétvégén 31.alkalommal került megrendezésre a FeHoVa kiállítás, ahol Stohl András több programnak is a műsorvezetője volt. A Jászai Mari-díjas színész elárulta, hogy a vadászat milyen szerepet tölt...
Sztárok
Egyszerűen hihetetlen, hogy a csinos színésznő idén novemberben már a 63-at tölti majd - nos, Demi a vörös szőnyegen ismét bebizonyította, hogy jó pár évet letagadhatna a korából.
Egészség
Mostanság eléggé elszállt a tojás ára, szóval egyáltalán nem mindegy, hogyan tároljuk ezt az alapanyagot.
Sztárok
Billie Lourd nem csupán szakmáját tekintve lépett édesanyja és nagymamája nyomdokaiba, de belőle is hasonlóan szép nő vált felnőtt korára, mint híres elődjeiből.
Lifestyle
Létezik két gyakori zöldség, amelyet soha nem szabad egymás mellé tenni, mert egymásra gyakorolt hatásuk miatt mindkettő gyorsabban tönkremegy.