Egészség

Gyorsítja a zsírégetést és megszabadít a rákkeltő szabadgyököktől - A mandula 9 jótékony hatása

Mi itt a szerkesztőségben nagyon szeretjük a mandulát, és így van ezzel szakértőnk, Fodor Imre fitnesz edző, testépítő is. Napi tanácsában ma kifejtette, miért olyan jó rendszeresen nassolni ezt az isteni magocskát!

1. Csökkenti a koleszterinszintet

A mandula jó egyszeresen-telített zsírsav és többszörösen-telítetlen zsírsav forrás, amely csökkenti az LDL („rossz” koleszterin) szintet. A rendszeres étrend részeként fogyasztott mandula növeli a HDL („jó” koleszterin) szintet. Omega-3, Omega-6 és omega-9 zsírsavakat tartalmaz. Napi 68 g mandula elfogyasztása javítja a vér lipidszintjét.

2. Serkenti az agyi funkciókat

A mandula riboflavint és L-karnitint tartalmaz, amelyek serkentik az agyi funkciókat. Ezenkívül fenilalanint is tartalmaz, egy olyan agyserkentő kémiai vegyületet, ami növeli az agy kognitív funkcióit.

3. Bőrápoló hatású

E-vitamint tartalmaz, ami ragyogóvá teszi a bőrt, illetve enyhe fertőtlenítőként is használható a sebekre. A benne lévő kathecin, epikatecin és flavin harcol a bőrrák ellen.

Fotó: Fodor Imre

Oldalak

Egészség
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.