Gyorsítja a zsírégetést és megszabadít a rákkeltő szabadgyököktől - A mandula 9 jótékony hatása

Mi itt a szerkesztőségben nagyon szeretjük a mandulát, és így van ezzel szakértőnk, Fodor Imre fitnesz edző, testépítő is. Napi tanácsában ma kifejtette, miért olyan jó rendszeresen nassolni ezt az isteni magocskát!

1. Csökkenti a koleszterinszintet

A mandula jó egyszeresen-telített zsírsav és többszörösen-telítetlen zsírsav forrás, amely csökkenti az LDL („rossz” koleszterin) szintet. A rendszeres étrend részeként fogyasztott mandula növeli a HDL („jó” koleszterin) szintet. Omega-3, Omega-6 és omega-9 zsírsavakat tartalmaz. Napi 68 g mandula elfogyasztása javítja a vér lipidszintjét.

2. Serkenti az agyi funkciókat

A mandula riboflavint és L-karnitint tartalmaz, amelyek serkentik az agyi funkciókat. Ezenkívül fenilalanint is tartalmaz, egy olyan agyserkentő kémiai vegyületet, ami növeli az agy kognitív funkcióit.

3. Bőrápoló hatású

E-vitamint tartalmaz, ami ragyogóvá teszi a bőrt, illetve enyhe fertőtlenítőként is használható a sebekre. A benne lévő kathecin, epikatecin és flavin harcol a bőrrák ellen.

Fotó: Fodor Imre

Oldalak

Szólj hozzá Te is!