Egészség

Ijesztően hétköznapi tünetek, amelyek magnéziumhiányra utalhatnak - Könnyű őket figyelmen kívül hagyni

A magnéziumhiány sokakat érint, nagyon fontos, hogy időben felismerjük a problémát és mielőbb tegyünk ellene.

Meglepő tünetei lehetnek

A magnézium egy létfontosságú ásványi anyag, amely fontos szerepet játszik a szervezetünkben. A magnéziumhiány viszont egyre gyakoribbá váló probléma, sokan ugyanis nem visznek elegendő magnéziumot szervezetükbe étrendjükön keresztül. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a magnéziumhiányra utaló tünetekkel és időben pótolni tudjuk a szervezetünkből hiányzó ásványi anyagot. Ha kíváncsi vagy, mely meglepő tünetek is utalhatnak a magnézium hiányára, olvass tovább!

Zsibbadó, bizsergő érzés Az idegek és az izmok egészséges működéséhez bizony szükség van magnéziumra. A magnéziumhiány hatására az idegek ingerületvezetése zavarba kerülhet, ami zsibbadás és bizsergés érzését eredményezheti. A magnéziumhiány csökkentheti az idegsejtek aktivitását, ezáltal különböző érzészavarokat okozva. A zsibbadás és bizsergés leggyakrabban a végtagokban jelentkezik, de előfordulhat más testrészekben is. A magnéziumhiány további tünetei, mint például az izomgörcsök, szintén hozzájárulhatnak a zsibbadás és a bizsergés érzéséhez.
Kattints a további képekért!

A kék zónák lakóinak étrendjét mindenképp megéri követni, ők ugyanis azok az emberek, akik a világon a legtovább élnek a rendelkezésre álló adatok szerint.

Leadfotó: 123rf, forrás: timesofindia.com

Oldalak

Egészség
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.