Egészség

Vigyázz a látásodra! Ezek a szemszárazság tünetei

Megváltozott életmódunk is okozhatja a problémát.

Szemszárazság

Ha túl sok időt töltünk a számítógép előtt vagy huzatban ülünk a nyitott ablakok, esetleg a klímaberendezés miatt, könnyen előfordul, hogy annak káros hatásait a szemünkön vesszük észre először. A szem szárazsága azonban a száraz levegő, a dohányfüst vagy a nők esetében a hormonváltozások miatt is kialakulhat, súlyosabb esetben pedig szemhéjgyulladás is okozhatja. Tünetei azonban becsapósak lehetnek.

Nem biztos, hogy szemüvegre van szükségünk akkor, ha homyályos látást tapasztalunk. A szemszárazság tünetei lehet még a szúró, égő érzés, heves könnyezés, szempirosság, de akkor is erre kell gyanakodnunk, ha úgy érezzük porszem, homok ment a szemünkbe vagy valamilyen idegen-test van benne, ami ingerli látószervünket. Ha hasonlókat tapasztalsz magadon, érdemes először néhány egyszerű változtatással kezelni, mint a szünetek beiktatása számítógép használata közben, pihentetés, szemcseppek, műkönny használata, amiket kifejezetten ezekre a panaszokra fejlesztettek ki.

Ha azonban ezektől sem szűnnek a tünetek, érdemes felkeresni egy optikát, ahol komolyabban megvizsgálják szemeidet, hogy a száraz szem szindróma ne okozzon súlyosabb problémát, köztük a látás romlását.

Elváltozásuk komoly betegségek előjelei lehetnek.

Leadfoto: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.