Soha ne fagyaszd le ezt az élelmiszert – Életveszélyes baktériumok alakulhatnak ki, ha mégis így teszel!

Van egy olyan hétköznapi élelmiszer, amit tilos lefagyasztani a szakértők szerint, ugyanis komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, ha mégis jégre tesszük ezt a bizonyos ételt.
A fagyasztás csapdája: nem minden étel bírja a mínuszokat
A fagyasztás az egyik legnépszerűbb tartósítási módszer, amely lehetővé teszi, hogy az ételeket hosszabb ideig frissen tartsuk, minimalizálva ezzel az élelmiszerpazarlást. Sokan úgy gondolják, hogy bármit biztonságosan lefagyaszthatnak, majd kiolvasztás után gond nélkül elfogyaszthatnak, valójában azonban bizonyos ételek kifejezetten rosszul reagálnak a fagyasztásra, és nem csupán az állaguk változhat meg, hanem súlyos egészségügyi kockázatokat is rejthetnek. Egyes élelmiszerekben a baktériumok ugyanis fagyasztás után is életben maradhatnak, és a kiolvasztás során robbanásszerűen elszaporodhatnak, veszélyeztetve az egészséget. Hogy pontosan miről is van szó, azt galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf, Forrás: Food Safety and Inspection Service