Soha ne fagyaszd le ezt az élelmiszert – Életveszélyes baktériumok alakulhatnak ki, ha mégis így teszel!

Van egy olyan hétköznapi élelmiszer, amit tilos lefagyasztani a szakértők szerint, ugyanis komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, ha mégis jégre tesszük ezt a bizonyos ételt.

A fagyasztás csapdája: nem minden étel bírja a mínuszokat

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

A fagyasztás az egyik legnépszerűbb tartósítási módszer, amely lehetővé teszi, hogy az ételeket hosszabb ideig frissen tartsuk, minimalizálva ezzel az élelmiszerpazarlást. Sokan úgy gondolják, hogy bármit biztonságosan lefagyaszthatnak, majd kiolvasztás után gond nélkül elfogyaszthatnak, valójában azonban bizonyos ételek kifejezetten rosszul reagálnak a fagyasztásra, és nem csupán az állaguk változhat meg, hanem súlyos egészségügyi kockázatokat is rejthetnek. Egyes élelmiszerekben a baktériumok ugyanis fagyasztás után is életben maradhatnak, és a kiolvasztás során robbanásszerűen elszaporodhatnak, veszélyeztetve az egészséget. Hogy pontosan miről is van szó, azt galériánkból megtudhatod!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Food Safety and Inspection Service

Oldalak

Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...