Egészség

5+1 gyulladáscsökkentő étel, amely különösen ajánlott menopauza idején

A megfelelő étrend és testünk egészségének kapcsolata egyre inkább előtérbe kerülő téma, néhány étel viszont meglepően jótékony hatást gyakorolhat szervezetünk különböző problémáira, beleértve a krónikus gyulladást.

Súlyos egészségügyi következményekkel járhat

A krónikus gyulladás az egyik olyan jelenség, mely mögött az étkezési szokásaink is óriási befolyásoló tényezőkként vannak jelen. A krónikus gyulladás olyan állapot, amely hosszú távon fennálló és fokozatosan kialakuló gyulladásos folyamatot jelent a szervezetben. Míg az akut gyulladás rövid távon jelentkezik, és gyakran a szervezet természetes védelmi mechanizmusaként működik, addig a krónikus gyulladás hosszú ideig fennmaradhat, és negatív hatással lehet az egészségre, éppen ezért nagyon fontos tenni ellene. Napjainkban egyre inkább a figyelem központjába kerülnek a különböző gyulladáscsökkentő étrendek, a kutatások is egyre több bizonyítékot tárnak fel arra vonatkozóan, hogy bizonyos ételek és tápanyagok milyen hatással vannak a testünkben zajló gyulladásos folyamatokra. Ha kíváncsi vagy, milyen ételeket érdemes rendszeresen fogyasztanod, ha gyulladáscsökkentő étrendet szeretnél kialakítani, akkor olvass tovább!

1. Bogyós gyümölcsök A bogyós gyümölcsök, mint például az eper, az áfonya, a málna és a szeder, alapvető elemei az anti-gyulladásos étrendnek. A bogyós gyümölcsök tele vannak gyulladáscsökkentő növényi vegyületekkel, beleértve az antocianinokat, flavonolokat és fenolsavakat, valamint gyulladáscsökkentő tápanyagokkal, mint például a C-vitamin. A tanulmányok azt mutatják, hogy a bogyós gyümölcsök hatékonyak a gyulladásos mutatók csökkentésében.
Kattints a további képekért!

Sokan még csak nem is hallottak ennek a különleges zöldségnek a létezéséről, pedig amellett, hogy a belőle készült ital segíti a fogyást, még számtalan jótékony hatása van szervezetünkre nézve.

Leadfotó: 123rf, forrás: health.com

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Egészség
Lifestyle
Nincs is annál tökéletesebb és gyorsabb reggeli, ha az ember összeüt egy rántottát. Azonban nem mindegy, hogy milyen technikával készíted el.
Egészség
Rengeteg étel van, ami a rák nagy ”ellensége”, de a magyarok egyik kedvenc alapanyagáról kevesen gondolnák, hogy rajta van ezen a listán.
Utazás
Légitaxik repkednek majd az égen a párizsi olimpia alatt.