A kötés 6 pozitív hatása az egészségre

Sok fiatal azért ódzkodik a kötéstől, mert azt hiszi, hogy nyugdíjas nagymamák elfoglaltságáról van szó. Milyen nagyot tévednek! A kötésnek ugyanis rengeteg pozitív egészségügyi hatása van. Szerintünk minden iskolában kötelező tantárgynak kellene lennie, hogy a gyerekek már egészen kiskoruktól megtanulják, milyen hasznos tudomány. Nézzük a jótékony hatásait!

Ugyanolyan a hatása, mint a meditációnak

A kötés hihetetlenül nyugtató hatású, pont annyira, mint egy kiadós meditálás. Ha jól begyakoroljuk a mozdulatokat, akkor egy idő után az izmaink már rutinból dolgoznak, így elkalandozhatnak a gondolataink, kikapcsolhatunk, relaxálhatunk. A ritmikus, ismétlődő mozgás egyaránt ellazítja a testet és a lelket, néhány óra kötés után úgy érezhetjük, mintha kicseréltek volna. Minél többet végezzük az elcsendesítésnek ezt a gyakorlati módszerét, annál harmonikusabb életünk lesz.

Büszkévé tesz

Bár sokan azt hiszik, a kötés nem nagy dolog, bizony nehéz tudomány, és sokáig kell tanulni ahhoz, hogy tökéletes eredményt tudjunk produkálni. Éppen ezért nem meglepő, hogyha valaki eljut addig a pontig, amikor már a szerettei is hozzá fordulnak egy divatos pulcsiért, az büszkeséggel tölti el. Ez a jó érzés pedig olyat tesz az emberrel, mint egy gyógyszer sem: feltölti pozitív energiákkal. Pláne akkor, ha vadidegenek dicsérik meg az utcán, hogy milyen szép sálja van.

Csökkenti a depresszió és a stressz tüneteit

Az a fajta fókuszálás, amit a kötés ritmikus mozgása követel, csökkenti a depresszió és a stressz kellemetlen tüneteit. A csendes, nyugodt ülés ugyanis már pár perc után képes lassítani a szívritmust, és csökkenteni a vérnyomást. Aki rosszul viseli a munkájával, vagy úgy egyáltalán az élettel járó idegeskedést, annak melegen ajánljuk a rendszeres kötést! Tapasztalni fogja, hogy néhány nap után jobban kezeli majd a megpróbáltatásokat, és derűsebben áll a mindennapok problémáihoz.

Fotó: lifehack.org

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!