Egészség

Készülnek az újabb járványhullámra a magyarok - ezekben a megyékben már nem lehet időpontot foglalni az oltásra

Az utóbbi időben számos szakértő megerősítette: nyáron újabb járványhullám törhet rá az országra. Júliusban - vélhetően az aggasztó hírek miatt - meglepően sokan regisztrálták magukat az emlékeztető oltásra.

Aki lemarad, az kimarad

Újra növekedésnek indult a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A szakértők szerint egy kisebb, intenzitását tekintve kevésbé jelentős járványhullám tör rá az országra a nyár folyamán. Kemenesi Gábor virológus nemrégiben arról beszélt, hogy az új hullám kapcsán elsősorban a megelőzésre kell koncentrálni: a szakértő azt ajánlotta, aki csak tud, éljen az emlékeztető oltás lehetőségével, továbbá megjegyezte, hogy zárt térben időszerű lenne ismét védőmaszkot viselnünk.

Minden jel arra mutat, hogy sokan nagyon is komolyan vették a közeledő újabb járványhullámot - dacára annak, hogy júliusban a vírus terjedési sebessége elvileg nagyon csekély -, hiszen olyan sokan regisztrálták magukat az emlékeztető oltásra az elmúlt időszakban, hogy bizonyos helyeken az elektronikus rendszer már nem is engedélyezi az online regisztrációt, mivel elfogyott az összes hely - szúrta ki a HVG.hu.

A lap szerint júliusra Budapest mellett Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Pest, Somogy, Vas és Veszprém megyében sem lehet már online időpontot foglalni.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Egészség
Sztárok
Egy szakértő szerint Meghan Markle és Harry herceg számára nagyon fontos, hogy fenntartsanak olyan királyi családi hagyományokat, amelyek gyermekeik, Archie és Lilibet érdekeit szolgálják.
Lifestyle
A nyár közeledtével mindig többekben merül fel a vágy, hogy egy kis testmozgással előcsalogassák addig elrejtett hasizmaikat. A legjobb pedig, hogy nem is kell túlzottan megerőltetned magad ehhez!
Lifestyle
A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!