Egészség

Készülnek az újabb járványhullámra a magyarok - ezekben a megyékben már nem lehet időpontot foglalni az oltásra

Az utóbbi időben számos szakértő megerősítette: nyáron újabb járványhullám törhet rá az országra. Júliusban - vélhetően az aggasztó hírek miatt - meglepően sokan regisztrálták magukat az emlékeztető oltásra.

Aki lemarad, az kimarad

Újra növekedésnek indult a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A szakértők szerint egy kisebb, intenzitását tekintve kevésbé jelentős járványhullám tör rá az országra a nyár folyamán. Kemenesi Gábor virológus nemrégiben arról beszélt, hogy az új hullám kapcsán elsősorban a megelőzésre kell koncentrálni: a szakértő azt ajánlotta, aki csak tud, éljen az emlékeztető oltás lehetőségével, továbbá megjegyezte, hogy zárt térben időszerű lenne ismét védőmaszkot viselnünk.

Minden jel arra mutat, hogy sokan nagyon is komolyan vették a közeledő újabb járványhullámot - dacára annak, hogy júliusban a vírus terjedési sebessége elvileg nagyon csekély -, hiszen olyan sokan regisztrálták magukat az emlékeztető oltásra az elmúlt időszakban, hogy bizonyos helyeken az elektronikus rendszer már nem is engedélyezi az online regisztrációt, mivel elfogyott az összes hely - szúrta ki a HVG.hu.

A lap szerint júliusra Budapest mellett Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Pest, Somogy, Vas és Veszprém megyében sem lehet már online időpontot foglalni.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A növekedés üteme egy ideig még nem fog változni, sőt 2040-re a 8,5 milliárdos plafont is elérheti a világ népessége, az évszázad végéig azonban fontos változásokkal kell számolni.
Sztárok
A celebritás a Nő a Tét című talkshowjának új adásában arról is szót ejtett, milyen nehézséget jelentett számára végigcsinálni 2009-es, emlékezetes Playboy-fotózását.
Home&Design
Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!