Rákot okozhat, ha így iszod a kávét, a cégek szerint azonban nincs mitől tartanunk

Azon is sokáig ment a vita, hogy vajon a kávé egészséges-e. Nos, a jelenlegi állás szerint igen, ha nem visszük túlzásba.

Akkor viszont melyik kávé az, ami akár rákot is okozhat?

A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala, ami valóban milliók reggelét indítja el. Az eredete Etiópiához köthető, ahol a legendák szerint egy kecskepásztor felfedezte, hogy állatai energikusabbak lettek egy bizonyos bokron teremő bogyók fogyasztása után. A kávé innen került az Arab-félszigetre, ahol a 15. században már ismerték.

A 19. századra Brazília vált a világ legnagyobb kávétermelőjévé, és ez a státusz máig megmaradt.

Mennyire egészséges ma a kávé, és melyik változata okozhat rákot? A galériánkban mindent leleplezünk!

Az ital koffeintartalma változó, de a szakemberek szerint napi 3-4 csésze kávé még abszolút nem árt meg a szervezetünknek. Ha túl sok kávét fogyasztunk rövid idő alatt, számos mentális és fizikai tünet jelentkezhet, szóval csak óvatosan.
Kattints a további képekért!

A migrénes fejfájás a lehető legrosszabbkor törhet ránk. Azonban van néhány étel és ital, ami a szakértők szerint előidézheti a bajt.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...