Ijesztő, mi derült ki a rúzsokról - Vajon tényleg mellrákot okozhatnak?

Valószínűleg hallottál már arról, hogy az, amit a testünkbe viszünk - például a gyorsétel, a cigarettafüst és az alkohol - közvetlen hatással van az egészségünkre. De mi a helyzet azzal, amit a testünkre kenünk?

Erre mindenképp figyelj!

Az egészséges életmód részeként gyakran figyelünk arra, hogy milyen anyagokat is viszünk szervezetünkbe, például milyen ételeket fogyasztunk, mennyit mozgunk és milyen szokásaink vannak. Azonban kevésbé vagyunk tudatában annak, hogy azok a kozmetikumok és szépségápolási termékek, amelyeket a bőrünkre és arcunkra kenünk, milyen hatással lehetnek egészségünkre. Eddig talán nem is gondoltál rá, de bizony a napi rutinunkban használt kozmetikumok is befolyásolhatják hormonális egyensúlyunkat és akár a mellrák kockázatának növekedéséhez is hozzájárulhatnak. Ha kíváncsi vagy, mely kozmetikai alapanyagoktól kellene távol tartanod magad, különösen a rúzsokat tekintve, akkor olvass tovább, onkológusok árulták el a választ!

„A rúzs, az alapozó és más szépségápolási termékek tartalmazhatnak olyan tartósítószereket, amelyeknek hormonszerű tulajdonságaik vannak, és hormonális befolyásoló tényezőként működhetnek, megváltoztatva hormonális környezetünket” – mondja Deena Mary Atieh Graham, onkológus. – „Ezek idővel potenciálisan befolyásolhatják az ösztrogén és más hormonok működését a testben. Nagy dózis esetén pedig ezek az összetevők elméletileg elősegíthetik a daganatok, beleértve a mellrák kialakulását is."
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna, hogy nem kell koplalnod, sem pedig az edzőteremben izzadnod, csakhogy lefogyj? Nos, a tudomány szerint mindez lehetséges!

Leadfotó: 123rf, forrás: hackensackderidianhealth.org

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
A nő azt állítja, hogy a kedvese titkos életet él, de a férj szerint ennek semmi alapja nincs. Vajon tényleg van oka a féltékenykedésre a feleségnek ilyen üzenetek után?
Fashion&Beauty
Sztárok
Ben Affleck és Jennifer Lopez kapcsolata már évek óta a média figyelmének középpontjában áll, és nemrégiben ismét reflektorfénybe kerültek, amikor nyilvánosan piacra dobták Beverly Hills-i házukat.