Alacsonyabb halálozási kockázattal jár, ha így iszod reggel a kávéd

Az persze bizonyított, hogy maga a kávé egészséges, a kutatók szerint azonban abszolút nem mindegy, hogyan fogyasztod el a kedvenc reggeli élénkítő adagodat.
Alaposan csökkentheti a kávé egészségügyi előnyeit néhány apróság
A reggeli ébredés szinte elképzelhetetlen nélküle. Aromája csábító, íze gazdag, hatása pedig szinte azonnali: élénkít, motivál, és kiválóan beindítja a napunkat. A kávé évszázadok óta része kultúránknak, ám anno nagyon sok volt a szóbeszéd, hogy egészséges-e.
Ma már számos kutatás igazolja, hogy a mértékletes kávéfogyasztás nemcsak ártalmatlan, hanem kifejezetten egészséges is lehet. Tudjuk, hogy a kávé gazdag antioxidánsokban, amelyek védik a sejteket az öregedéssel és betegségekkel szemben. Egyes tanulmányok szerint napi 2–3 csészényi csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ráadásul a rendszeres fogyasztás hozzájárulhat a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásának megelőzéséhez.
A legtöbb szakmai ajánlás alapján a napi 300–400 mg koffein tekinthető biztonságosnak az egészséges felnőttek számára. Ennél több már okozhat alvászavarokat, szorongást, emésztési panaszokat vagy szívritmuszavart. Fontos azonban figyelembe venni az egyéni érzékenységet, akadhat olyan, akinek elég megállni két csészényinél.
Most ismét egy friss tanulmány látott napvilágot, ami arra világít rá, hogy abszolút nem mindegy, miképp iszod a kávédat. A galériánkban megmutatjuk, hogyan jár alacsonyabb halálozási kockázattal.