Így szabadulj meg a kellemetlen lábszagtól

Minden második megkérdezettnek gondot okoz a saját, vagy valamelyik közeli hozzátartozójának lábszaga - derül ki egy új kutatásból. A kellemetlenség megszűntetésére számtalan praktika áll rendelkezésre, azonban csak minden harmadik ember tudja, hogy a lábszag okát nem csak a lábon kell keresni!

Minden második ember szenved a saját vagy hozzátartozója lábszagától

Több, mint ezer – a magyar lakosság egészét képviselő – ember online megkérdezésével zajlott az ország első nagy, lábszag kutatása a MediPed megbízásából. Az adatok szerint a nőknek szinte egyáltalán nincsen lábszaga, ugyanis százból csupán nyolcan érzik úgy, hogy ez problémát okoz nekik, bár a kutatók véleménye szerint ez a téma igen kényes, így sokan még egy online kérdőíven sem vallják be a valóságot.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A férfiak közül minden ötödik válaszolt igennel ugyanerre a kérdésre. De a hölgyeknek így sem könnyű az élete, hiszen több, mint harmaduknak van olyan a családjában, aki lábszaggal küzd. Összességében minden második megkérdezett gondolja úgy, hogy valamelyik hozzátartozójának, vagy saját magának, vagy a családban több embernek is őt magát is beleértve, valakinek gondot okoz a lábszag.

Rossz helyzetben a vidékiek

Ha a kérdést a válaszadók életkorának figyelembe vételével vizsgáljuk, akkor azt kell mondanunk, hogy minden korosztályban ugyanannyian szenvednek a kellemetlen, láb okozta illatoktól, ez az emberek 13-15 százalékára jellemző.

Földrajzi szempontból a nagyvárosiak tűnnek a legszerencsésebbnek, hiszen az ott lakók fele kevésbé érintett bevallásuk szerint, ugyanakkor a községben vagy faluban élők közül csak minden harmadik van ilyen könnyű helyzetben.

Szintén nehezebb az általános iskolai végzettségűeknek, mert közülük minden negyedik szenved saját lábszagától és tízből heten vannak, akik saját vagy valamelyik családtagjuk problémájával együtt élik a napjaikat (ugyanezek a számok a felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében 12 és 51 százalék).

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!