Igazság a legújabb édesítőszerről - Tények a kókuszcukorról

Az Európában már hosszú ideje forgalomban lévő kókuszcukor csak manapság kezdett elterjedni a köztudatban. Mivel régóta ismert tény, hogy a kristálycukor, valamint a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup káros hatással van szervezetünkre, a legtöbben már kutatják a természetes édesítők újabb és újabb formáját. Számos online felületen indítottak beszélgetést a kókuszcukorral kapcsolatban, cikkünkből pedig most kiderül, mit eszünk valójában, ha ezt vesszünk.

A kókuszcukorról

Ezt a természetes édesítőszert a kókuszvirág nektárjából állítják elő, így sem ízben, sem színben nincs köze a kókusz terméséhez. Ha megkóstoljuk, intenzív, édes íze közel áll a cukoréhoz, azonban ez a tápanyag fehérítetlen, finomítatlan cukorhelyettesítő, állagát tekintve granulátum jellegű. Akik még nem próbálták ki, elsőre azt gondolhatják, hogy erősen áthatja a kókusz íz, de ez egyáltalán nincs így. Hasonlóan a kókuszolajhoz, neve nem ízére, hanem alapanyagára utal, jótékony hatásai miatt ez is hamar népszerűvé vált a tudatos vásárlók körében. A kókuszcukor alacsonyabb glikémiás indexe mellett táplálóbb, mint a finomított cukor.

Fotó: bigcommerce.com

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.