8 egészségügyi probléma, melyeknek jót tesz a termálvíz

A termálfürdőket, gyógyfürdőket gyakran hozzák összefüggésbe az időskori problémákkal, azonban számos olyan betegség, panasz létezik, melyek a fiatalokat sem kímélik, ezek a fürdők pedig sokat segíthetnek a gyógyulási folyamatban. Bemutatunk 8 olyan problémát, melyekre gyógyír lehet a termálvizes fürdőzés – nem csak idős korban.

Keringési zavarok

A különféle termálvizek összetevőinek és hőmérsékletüknek köszönhetően rendkívül jót tesznek a keringési zavarokkal küszködőknek. Erre a célra a leginkább megfelelő a szénsavas fürdő, mely izgatja a bőr felső rétegét, kitágulnak a hajszálerek, ez megkönnyíti a vérkeringést, a pezsgéstől pedig felfrissül, kisimul a bőr. Magas vérnyomás, vagy egyéb szív-és érrendszeri megbetegedések esetében természetesen nem javallott a fürdőzés!

Ízületi problémák

Akár sportsérülésről, akár öröklött problémáról, akár a rossz testtartásból fakadó panaszokról van szó, a gyógyvizek nagyon sokat segíthetnek azoknak, akiknek ízületi problémáik vannak. Ilyen esetekben a porc nem kap elegendő vért, ezen pedig egy jó fürdőzéssel változtathatunk, hiszen serkenti a vérkeringést, nyugtat minket, ellazítja a merev, beállt izmokat, a vízben pedig nincsenek terhelve a fájó testrészek, így könnyebb is őket mozgatni. A legjobb erre a kéntartalmú gyógyvíz, mely nem csak a bőrön át, de belélegezve is bejut a szervezetbe, így jutva el az ízületekig, és pótolva a kénveszteséget.

Nőgyógyászati panaszok

Nőgyógyászati problémák esetében a sós víz alkalmazása ajánlott, ugyanis gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ezt felfázás, petefészek-gyulladás esetén, vagy akár menstruációs görcsök enyhítésére is lehet alkalmazni. Mindezeket is a víz hőmérsékletére, kémiai összetételére, illetve a vérkeringés fokozására lehet visszavezetni.

Fotó: road2beauty.com

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.