Egészség

Soha ne főzz vagy süss használt olajban: súlyos és veszélyes következményei is lehetnek, ezekkel a betegségekkel számolhatsz

Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.

Az újrafelhasználás következményei

Sokan a használt sütőolajat újrafelhasználják egy-egy főzés során, mondván teljesen alkalmas az még erre, és nem lesz ebből semmi baj. Egy új tanulmány azonban épp ennek az ellenkezőjét állítja - derül ki az IFLScience egy cikkéből, melyben részletesen is kifejtették, milyen súlyos, komoly és veszélyes betegségek kialakulásához vezethet az, ha használt olajban sütünk vagy főzünk. Arra vonatkozólag már eddig is voltak kutatások, hogy a használt olajnak rákkeltő hatása is lehet, most azonban a szakemberek arra is rájöttek, hogy milyen további állapotok kockázata nő meg azzal, ha nem friss olajat használunk a konyhában. Galériánkban olvashatod a további részleteket!

A használt sütőolajat a kutatás összefüggésbe hozta olyan betegségek kialakulásával, mint például a rossz indulatú daganatok vagy épp a cukorbetegség kialakulása, ám ez még nem minden.
Kattints a további képekért!

Ami a legrosszabb, hogy az összetevő egy étrend-kiegészítőbe került bele. Magának az összetevőnek nem lenne mérgező hatása, de valami mégis történt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.