6 fajta halhús, aminek fogyasztásával olvadhatnak rólad a kilók

Ezeket fogyaszd az egészség és a tökéletes alak érdekében.

Halhús

Mint tudjuk, a halak fogyasztásával egészséges zsírokat és fehérjéket juttathatunk a szervezetünkbe, javasolt akár a heti menünkbe többször is beilleszteni ezt a finomságot. Aki fogyni szeretne, annak is tökéletes választás lehet néha egy szelet hal valamilyen saláta körettel, ezek ugyanis laktatnak de nem hízlalnak, emellett pedig rengeteg vitamint biztosítanak, amire egy nap szükségünk van.

Nem mindegy azonban, hogy milyen halat vagy tenger gyümölcsét választunk. Az eatthis összeszedte azokat a fajtákat, amik különösen nagy segítségedre lehetnek akár a fogyásban is.

1. Laposhal

A laposhal olyan rostokban gazdag étel lehet, akár egy zabpehely vagy néhány zöldség. Egy ausztrál tanulmány szerint a laposhal a második legteljesebb ételnek számít, lenyűgöző fehérjetartalma miatt.

2. Osztriga

Ez az ínyencség fedezheti a szükséges napi vasmennyiség 21 százalékát, melynek hiánya viszont a hízás kockázatát növelheti. Az osztriga ráadásul cinkben is gazdag, ami pedig az éhségérzet csökkentéséhez, az étvágy, továbbá a vérnyomás szabályozásához járulhat hozzá.

3. Vadon élő lazac

Ne tévesszen meg, hogy a lazac esetleg zsírosabb és amiatt nem szabad fogyasztaniuk a fogyni vágyóknak. Sőt, a benne található zsírok segítik is a súlycsökkenést. Emellett segíthet csökkenteni a gyulladásokat. Fontos, hogy ne tenyésztett lazacot válasszunk, ha módunk van rá, hanem a vadon élőt próbáljuk meg beszerezni.

4. Fésűkagyló

Ennek a tenger gyümölcsének a magas fehérje, alacsony kalóriatartalma kiválóan alkalmasak a derékvonal alakítására és a koleszterin szabályozására. Fehérjetartalma pedig ennek is kiemelkedően magas.

5. Konzerves könnyű tonhal

A konzerves kiszerelésben is kapható könnyű tonhal az egyik legegészségesebb hal, amit csak ehetünk, és amely segít a lapos has elérésében. Kiemelkedő omega-3 zsírsav tartalma segít elégetni a hasi zsírt. A higany miatt sem kell aggódnod, a legkisebb halakból készített konzerves könnyű tonhalat alacsony higanytartalmú halnak tekintik, és hetente kétszer-háromszor nyugodtan beiktathatod étrendedbe.

6. Tőkehal

Végül, de nem utolsó sorban ide kell sorolni a tőkehalat is. Egy kutatás során megfigyelték, hogy azok, akik nyolc héten keresztül hetente örször tőkehalat ettek, azoknál átlagosan 3,8 kilós súlycsökkenés következett be. Egy másik tanulmányból pedig kiderült, hogy azok, akik tőkehalat ebédeltek, kevésbé kívánták már a vacsorát, 11 százalékuk már semmit nem evette ebédre. A tőkehal ugyanis magas fehérje- és aminosavtartalma miatt segít az anyagcsere szabályozásában.

Leadfoto és fotók: pixabay.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!