Egészség

Soha ne egyél ebből a fűszerből, ha terhes vagy: bárkiből súlyos mellékhatásokat válthat ki a fogyasztása

A gyömbérnek nemcsak előnyei, de hátrányai és árnyoldalai vannak, ugyanis egyesekből fogyasztása akár súlyos mellékhatásokat is kiválthat, de a várandós nőknél is problémákat okozhat.

Egészséges és imádjuk az ízét is, de azért legyünk óvatosak vele!

Ahogyan a Házipatika is írja, a gyömbér az egyik legnagyszerűbb gyógyító hatású fűszernövény, nem véletlenül: a benne található hatóanyagok miatt gyulladáscsökkentő, köhögés- és hányingercsillapító, illetve görcsöldó hatással is bír, nagyszerűen bevethető a gyomorbántalmak ellen, valamint erősíti az immunrendszert is. Éppen ezért sokan igazi csodaszernek tartják, ami minden nyavalyára gyógyír lehet, ám nem árt tisztában lennünk azzal, hogy ahogyan minden másnak, úgy a gyömbérnek is megvannak a maga árnyoldalai. Galériánkban összeszedtük a fűszernövény lehetséges mellékhatásait, melyekről jobb, ha tudsz, főleg ha te vagy a környezetedben valaki várandós!

A gyömbér túlzott bevitele szívproblémákat és hasmenést is okozhat, ezenkívül kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel is, valamint túlzottan csökkentheti a vérnyomást, ám ez még nem minden…
Kattints a további képekért!

Úgy alszol majd tőlük, mint a bunda, és attól sem kell félned, hogy rosszat tesznek az emésztéseddel vagy ártanak a gyomrodnak.

Leadfotó: Pixabay

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...
Home&Design
Hiába vigyázunk gyönyörű fa bútorainkra, előfordulhatnak kisebb-nagyobb karcolások. Ne essünk kétségbe, egy meglepően egyszerű trükkel percek alatt helyrehozhatjuk a hibát.