Folyton nassolnál? 6 meglepő dolog, ami éhségérzetet okoz

Több oka lehet annak, ha folyton éhesek vagyunk és mindig nassolnánk. A következő 6 dologra talán nem is gondolnánk!

Dehidratáltak vagyunk

Az enyhe kiszáradás olyan hatást kelt, mintha éhesek lennénk, pedig valójában csak folyadékra szomjazik a szervezetünk. Ilyenkor zavar támad a hipotalamuszban, amely az étvágyat és a szomjúságot szabályozza. Hogy mindezt megakadályozzuk, igyunk elég folyadékot, lehetőleg a napot is kezdjük egy pohár vízzel.

Rosszul alszunk

A túl kevés alvás összezavarja a hormonjainkat, az éhségérzetért felelősekből ilyenkor sokkal több termelődik, mint a teltségérzetet okozókból. Elkezdünk sóvárogni az édességek iránt, ennek pedig nehéz ellenállni. A szervezetünknek legalább 7-8 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy tökéletesen működjön.

Stresszes életet élünk

Stresszes élethelyzetekben megemelkedik a hormonszintünk, ilyenkor pedig energiára van szükségünk és éhségérzetünk támad. Végezzünk jógagyakorlatokat vagy hallgassunk nyugtató zenéket, hogy elkerüljük mindezeket.

Fotó: 103fm.net

Oldalak

Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.