A legostobább fogyókúrás tippek, amiknek mindenki bedől

Tuti, hogy eddig te is elhitted őket.

Tipp1: A fogyás csak az étkezésen és a diétán múlik

A legtöbben azt harsogják, hogy ha egészségesen étkezel és eleget sportolsz, akkor lefogyhatsz. Bár ez a két dolog valóban fontos a diéta sikeréhez, van még néhány tényező, ami szintén befolyásolja, le tudod-e adni a felesleget. Ilyen például a genetika, a környezet, amiben élsz, illetve az érzelmi állapotod.

Tipp2: Minden kalória ugyanolyan

Az egyik leggyakoribb tévedés a fogyókúrával kapcsolatban, hogy minden kalória ugyanolyan. Ha a kólára rá van írva, hogy zéró kalóriát tartalmaz, akkor nyugodtan megihatom, igaz? Nem, sajnos sokkal rosszabbul jársz vele, mint mondjuk egy marék mandulával, amiben ugyan több a kalória, de ezzel együtt a hasznos tápanyag, vitamin és ásványi anyag is. Hagyj fel a kalóriaszámolgatással! Ez tipikusan az az eset, amikor a minőség lenyomja a mennyiséget.

Tipp3: Csak egy diéta lehet megfelelő

Aki azt hiszi, talál egy tökéletes diétát, amivel remekül lefogyhat, az sokáig eredménytelenül fog keresgélni. Az a legjobb módszer, ha néhány szimpatikusabbnak tűnő fogyókúra tanácsrengetege közül kiválasztod a neked leginkább megfelelő tippeket, és azokat követve új életmódot alakítasz ki magadnak.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!