A rizs egy gyakran vitatott élelmiszer az újramelegítést tekintve: egyesek azt állítják, hogy semmi bajunk nem lesz attól, ha megmikrózzuk, míg mások szerint soha nem szabadna ezt megtennünk. Kim Lindsay akkreditált dietetikus az utóbbival ért egyet: a szakember szerint a rizs újramelegítése kockázatos, hiszen ha a köretet szobahőmérsékleten hagytuk kihűlni, akkor a felületén található Bacillus cereus spórák elszaporodhatnak, ez pedig ételmérgezéshez is vezethet, melynek tünetei a hányás, hasmenés és a hasi görcsök.
1/3
Fotó: Pinterest
Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
A rizs egy gyakran vitatott élelmiszer az újramelegítést tekintve: egyesek azt állítják, hogy semmi bajunk nem lesz attól, ha megmikrózzuk, míg mások szerint soha nem szabadna ezt megtennünk. Kim Lindsay akkreditált dietetikus az utóbbival ért egyet: a szakember szerint a rizs újramelegítése kockázatos, hiszen ha a köretet szobahőmérsékleten hagytuk kihűlni, akkor a felületén található Bacillus cereus spórák elszaporodhatnak, ez pedig ételmérgezéshez is vezethet, melynek tünetei a hányás, hasmenés és a hasi görcsök.