A másik étel, amit tilos mikróban újramelegíteni a tojás, méghozzá a szalmonella veszélye miatt, hiszen a baktériumok végett itt is fennáll az ételmérgezés veszélye. De ez még nem minden: a főtt tojás például fel is robbanhat a mikróban, hiszen főzés közben valamennyi víz bekerülhet a tojásba, ami forráspontig is hevülhet a mikrózás közben, továbbá az étel felülete nem egyenletes módon melegszik fel, ami szintén veszélyes lehet gyomrunkra nézve a bacik miatt.
Fotó: Pinterest
A másik étel, amit tilos mikróban újramelegíteni a tojás, méghozzá a szalmonella veszélye miatt, hiszen a baktériumok végett itt is fennáll az ételmérgezés veszélye. De ez még nem minden: a főtt tojás például fel is robbanhat a mikróban, hiszen főzés közben valamennyi víz bekerülhet a tojásba, ami forráspontig is hevülhet a mikrózás közben, továbbá az étel felülete nem egyenletes módon melegszik fel, ami szintén veszélyes lehet gyomrunkra nézve a bacik miatt.