Egészség

Óriási hibát követsz el, ha ezt a 3 ételt újramelegíted a mikróban: életveszélyes és mérgező is lehet!

Bár a mikrohullámú sütő egy remek találmány, nem minden ételt szabad benne újramelegíteni – cikkünkből most kiderül, melyek azok az élelmiszerek, amiket egészségünk érdekében soha nem szabadna megmikrózni.

Tiltólistás mind!

Mindenkivel megesett már, hogy az elkészített ételből bőven jutott még másnapra is, így a maradékot beraktuk a hűtőbe, mondván jó lesz az még holnap felmelegítve ebédre. Nos, a legtöbb esetben ezzel nincs is semmi gond, hiszen vannak olyan ételek, amelyek elállnak még pár napig a hűtőben, majd a mikróban újramelegítve simán fogyaszthatók, de nem minden élelmiszer alkalmas arra, hogy a mikrohullámú sütőbe dobva újramelegítsük azt. Galériánkat átlapozva megtudhatod, melyik az a 3 étel, ami felmelegítve akár életveszélyes is lehet, hiszen fennáll az ételmérgezés esélye, ezért ezekkel jobb nem kísérletezni!

A rizs egy gyakran vitatott élelmiszer az újramelegítést tekintve: egyesek azt állítják, hogy semmi bajunk nem lesz attól, ha megmikrózzuk, míg mások szerint soha nem szabadna ezt megtennünk. Kim Lindsay akkreditált dietetikus az utóbbival ért egyet: a szakember szerint a rizs újramelegítése kockázatos, hiszen ha a köretet szobahőmérsékleten hagytuk kihűlni, akkor a felületén található Bacillus cereus spórák elszaporodhatnak, ez pedig ételmérgezéshez is vezethet, melynek tünetei a hányás, hasmenés és a hasi görcsök.
Kattints a további képekért!

A menopauza rengeteg hormonális változással jár, amely nagyon sok kellemetlen tünetet okozhat és rendkívül megterheli a szervezetet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy lehetőség szerint minél inkább támogassuk testünket a megfelelő tápanyagok bevitelével.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.