Egészség

Egy fontos tényező, amely befolyásolja a fogászati implantológiai eljárások sikerét

Mindannyian hallottunk már modern sterilizálási metódusokról, ultratiszta vízről, de miért is lényeges mindez egy fogbeültetés során? Tulajdonképpen életünk minden területén van lehetőségünk javítani az egyes folyamatokon, és csökkenteni a sikertelenségi rátán, hát még az egészségügyben, ahol az egész beavatkozás sikere, s úgymond az egészségünk múlik rajta.

Sterilizálás mesteri szinten

A legszigorúbb sterilizálási protokollból kiindulva a korszerű implantológiai kezelésekben jártas Halász Klinika komoly bővítésbe kezdett, méghozzá abból a célból, hogy még magasabb szintre emelje a sterilizálást. Jól tudjuk, hogy mekkora jelentősége van ennek, ugyanis a beavatkozások során még magasabb sikerszázalékkal számolhatunk, ha minimálisra csökkentjük a komplikációk esélyét.

A klinikán felépítettek egy második sterilizáló helyiséget, követve a nyugati példát, ugyanis ezáltal két külön területen történhetnek a “koszos” és “tiszta” munkafolyamatok. Ez kiemelten lényeges, hiszen a két helyiségben eltérő fény, párafok és hőmérséklet szükséges.

Az eddig is magas szinten végzett sterilizálási technikát továbbfejlesztették, a háttér-technológai bővítésnek hála javítható az implantátumok tartóssága, ugyanakkor növelhető a sikerességi ráta is.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

A kulcs az ultratiszta víz, amely közvetlenül előállítható hálózati vízből, fordított ozmózissal. Ez azt jelenti, hogy laboratóriumi tisztaságú víz hozható létre. A berendezés eltávolítja az ionokat, kolloidokat, szerves szennyezőket, lebegő részecskéket, így szinte tökéletesen tiszta víz nyerhető. Ennek az ultratiszta víznek elsődleges felhasználási köre a műszertisztítás, áztatás, öblítés.

Ehhez persze tisztában kell lennünk a ténnyel, hogy nem létezik tökéletesen tiszta sebészi műszer, viszont minél kevesebb szennyeződéssel kerül a sterilizálóba, annál teljesebb, eredményesebb lehet a folyamat. Ennek köszönhetően kisebb százalékban alakulhatnak ki műtét utáni szövődmények, komplikációk.

Ássunk egy kicsit mélyebbre! A sterilizálás során a fertőzni képes kórokozók eltávolítása, illetve konkrét csíramentesítés történik, azonban a mikroszkóppal keresendő sejtmaradványok már az egész procedúra előtt eltávolíthatók az ultratiszta vízzel, s így sokkal “tisztább” állapotban kezdődhet meg a sterilizálási műveletsor.

Magas szakértelem, tartósság, kiváló minőség

Amikor egy implantológiai fogászati beavatkozásról van szó, kétségtelen, hogy a legjobbat szeretnénk, ugyanis egy ekkora horderejű eljárásnál hosszú távra tervezünk. A Halász Klinika már eddig is élen járt a csontpótlásos-fogbeültetéses kezelésekben, de folyamatosan tökéletesítik, fejlesztik a meglévő technikákat, új berendezéseket építenek be, melyeknek hála még tartósabb implantátumok születhetnek.

Oldalak

Egészség
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...