Egészség

1500 forintos csodaszer: csökkenti a gyulladásokat és a stresszt, de még az izmokat is gyógyítja a mindentudó Epsom-só

Te próbáltad már a filléres Epsom-sót, ami megannyi bajodra megoldást jelenthet? Ha még nem, akkor mindenképp megéri áttanulmányozni jótékony hatásait, hiszen egy valódi csodaszerről van szó, ami számtalan egészségügyi panaszodra gyógyír lehet.

Az olcsó csodaszer, aminek minden háztartásban ott a helye

Hogy mi is az Epsom-só vagy más néven keserűsó? Valójában a magnézium-szulfátról van szó, amely a magnézium és a kénsav által alkotott só – mint tudjuk, a magnézium rengeteg fontos élettani folyamathoz szükséges, például a szív- és érrendszer, a vese, az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint a csontok és a fogak épségében is óriási szerepe van. Az Epsom-só nevét egy angol kisvárosról, Epsomról kapta, ahol nagy mennyiségben állították elő a magnézium-szulfátot, és már korán rájöttek, mennyi egészségügyi előnye és jótékony hatása is van. Galériánkban olvashatod a legfontosabbakat!

A magnézium-szulfát szájon át a szervezetbe jutva elősegíti a bélmozgásokat, hashajtó hatással rendelkezik, valamint hörgőtágító hatásáról is ismert, ami miatt az asztma kezelésében használható. Az Epsom-só felhasználása hosszan tartó, hatékony fájdalomcsökkentést eredményez, a jó hír pedig, hogy fürdősóként is alkalmazhatjuk 1%-os töménységben, hiszen a bőrön keresztül is képes a szervezetbe jutni.
Kattints a további képekért!

Igazi csodaszer mindkettő, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy rendszeres fogyasztásukkal akár 67%-kal is csökkenhet a betegség kialakulásának esélye.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.