Egészség

Éjszakánként gyakran begörcsöl a lábad alvás közben? Ez állhat a bosszantó kellemetlenség hátterében!

Nem is gondolnád, de számtalan probléma okozhatja az éjszakai izomrándulásokat alvás közben a lábunkban, ezek pedig főként életmódunkból fakadhatnak.

Veled is előfordult már?

A kellemes, nyugodt alvást igencsak sok körülmény nehezítheti meg a mindennapok során: ilyen lehet a stresszes életvitel, a kényelmetlen párna vagy matrac, a túl meleg vagy hideg hőmérséklet, de a hirtelen lábgörcsök is ide tartoznak. Ezek olyan kellemetlenségek, amikre gyakorlatilag lehetetlen előre felkészülni, és olykor iszonyú fájdalommal járnak, azt azonban sokan nem tudják, vajon mi idézi elő ezt a problémát az esti alvás közben, nyugalmi állapotban. Galériánkban most összeszedtük a lehetséges okokat – a jó hír, hogy a legtöbbön te magad is simán tudsz változtatni, hogy megszüntesd a bosszantó görcsöket, melyekre felriadsz az éjszaka közepén vagy épp hajnalok hajnalán!

Elektrolit egyensúlyhiány: Az éjszakai lábgörcsök gyakran az elektrolitok, például a kálium, a magnézium, a kalcium és a nátrium elégtelen mennyiségű bevitelével vagy felszívódásával kapcsolatosak, az alvás közben tapasztalt görcsök egyik gyakori oka pedig épp a magnéziumhiány, amit különböző készítményekkel, vitamintablettával vagy étrendünk megváltoztatásával könnyen megszüntethetünk. Terhesség: Terhesség alatt is gyakran jelentkezhetnek lábgörcsök, amelyeket a hormonális változások és az elektrolit egyensúlyhiány okozhat. Időskor: Idősebb korban a lábgörcsök előfordulási gyakorisága növekedhet.
Kattints a további képekért!

Ha te is nagy rajongója vagy a hamburgernek, a sült húsoknak vagy éppen a felvágottaknak, akkor jobb, ha tisztában vagy azzal, mire számíthatsz szervezetedet illetően, ha túl sok húst fogyasztasz a mindennapok során.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Home&Design
Miért állítunk karácsonyfát, honnan az üveggömbök hagyománya és mikor lett a piros és zöld színkombináció az ünnep jelképe? Íme, a válasz mindhárom kérdésre.
Lifestyle
Idén karácsonykor ajándékozd a sütés-főzés élményét! Ezekkel a könyvekkel egyszerűen nem lőhetsz mellé!