Egy sokoldalú gyümölcs: a szilva
Tudtad, hogy már az egyiptomi fáraók sírjában is találtak aszalt szilvát? Pedig ez a gyümölcs valóban ilyen régi és nem csak a fáraók imádták.
Mit tartalmaz és miért jó?
- Káliumot, ami nagyon jót tesz a vérnek, a szívnek
- Bár nincs benne sok vitamin, azokat a szervezet mind hasznosítani tudja
- Ez a gyümölcs az egyik legjobb vértisztító
- Serkenti az emésztést
- Mindennapi fogyasztás estén a vese működését is gyorsítjuk
- Kalóriaszegény, így a diétázok is bátran fogyaszthatják
- Kiváló C- Vitaminforrás
Kevesen tudják, de béta karotint és a-vitamit is tartalmaz, így a bőrre is jó hatással van
A szilva a népi gyógyászatban is remekül megállja a helyét. Leveléből teát készítenek a megfázás ellen. A modern élelmiszeripar sokféle készítményt állít elő szilvából: ilyen a fagyasztott szilvás gombóc, a befőtt, a dzsem és az ivólé is - hogy csak a leggyakoribbakat említsük.
Nem csak a sütemények alapanyaga lehet, de lekvárként előszeretettel használják, így ha magát a gyümölcsöt nem is, a jam változatát biztosan szeretni fogod.