Egészségesnek hitt szokások, amik valójában nagyon károsak

Sajnos te is csinálod őket.

1. Fogmosás után vízzel öblögetsz

Gyerekkorunkban úgy tanultuk, hogy fogmosás után ki kell öblíteni a szánkat egy korty vízzel. A fogorvosok azonban mindent megadnának azért, hogy ezt a káros szokást elfelejtessék velünk: az öblögetéssel ugyanis lemossuk a fogkrémben található, fluorid nevű hasznos anyagot a fogainkról, pedig annak pont az lenne a célja, hogy a szánkban maradjon és erősítse a fogainkat.

A szakemberek tanácsa: víz helyett öblögess speciális, alkoholmentes szájvízzel.

2. Kézfertőtlenítőt használsz

A reklámok elhitetik velünk, hogy csak az alkoholos, antiszeptikus kézfertőtlenítő védhet meg minket a ránk leselkedő kórokozóktól. Az igazság azonban az, hogy az említett termék túlzott használata csak újabb és erősebb baktériumtörzsek létrejöttét segíti elő.

A szakemberek tanácsa: amikor csak tudod, szappannal mosd meg a kezed, az sokkal hatásosabb.

3. Vitaminokat szedsz

A vitaminok elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez, hiányukban ugyanis rengeteg káros folyamat indulhat el. Kevesen tudják azonban, hogy ha csak úgy vaktában szedjük őket, azzal akár betegségek kialakulását is segíthetjük.

A szakemberek tanácsa: mielőtt bármiből, bármennyit bevennénk, mindenképpen konzultáljunk az orvosunkkal, aki elvégez néhány vizsgálatot, és az eredmények alapján megállapítja, mire és milyen mennyiségben van szükségünk.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!