Édesítőszerek - Biztos, hogy jól választunk?

Sokan, akik az egészséges életmód mellett teszik le voksukat, első körben a szervezetükre káros élelmiszerektől mentesítik a konyhát, mint például a kristálycukor. Ugyanakkor nem feltétlenül szabadulhatunk meg a cukor utáni vágytól, különösen, ha édesszájúak vagyunk. Ekkor jöhetnek szóba a különböző édesítőszerek, amelyek a cukornál is édesebb ízükkel sokak számára egyszerű alternatívát kínálnak az édesség utáni sóvárgás legyőzésénél.

Ciklamát, szacharin, aszpartam, aceszulfám-K

Ezek a legismertebb, szintetikus úton előállított mesterséges édesítőszerek, amelyeknek korábban említett kedvező tulajdonsága, hogy erősebb ízzel rendelkeznek, ugyanakkor egyáltalán nem található bennük tápérték.

Számos tanulmányt végeztek már a szerek életre gyakorolt hatásáról, és az eredmény nem nyugtatta meg a tudósokat. Első körökben egészségre káros hatását akkor mutatták ki , amikor 1800 patkány viselkedését vizsgálták az aszpartam folyamatos adagolásával. Az állatok elpusztultak, majd az ezt követő boncolás során a tudósok megállapították, hogy az anyag hozzájárult a leukémia kialakulásához és a nyirokszövet-daganat elburjánzásához.

Fotó: jumpstartmd.com

Oldalak

Lifestyle
Gyakran találkozhatunk különféle konyhai praktikákkal a közösségi média platformokon, ezek közül néhány pedig különösen hasznos és életmentő.
Fashion&Beauty
Az évek során rengeteg új és kissé meglepő divattrendnek lehettünk már tanúi, a dupla derekú nadrágok pedig kétségtelenül közéjük tartoznak.
Fashion&Beauty
A krómozott körmök népszerűsége az egész év során töretlennek bizonyult, idén ősszel viszont új szintre lépett szépségük, ugyanis gyönyörű, meleg színekbe burkolják a leghűvösebb napokat is.