Kevesen tudják, de halálos is lehet, ha 7 szemnél többet eszel ebből a dióféléből: ne kockáztass!
Egy élelmiszer-szakértő szerint életveszélyes is lehet egy bizonyos finomság túlzott fogyasztása, ezzel pedig jobb, ha minél több ember tisztában van, hiszen egy közkedvelt, hazánkban is népszerű dióféléről van szó.
Gondoltad volna?
Az emberek többsége imádja a különböző dióféléket, nem véletlenül, hiszen ízletes, sokoldalúan felhasználható és tápanyagokban gazdag finomságokról van szó. Ilyen például a dió, a mandula, a mogyoró, a kesudió, a pisztácia, a pekándió, a makadámdió és a brazil dió. Ezek a magvak gazdagok egészséges zsírokban, például omega-3 és omega-6 zsírsavakban, valamint fehérjében, rostban, vitaminokban (például E-vitaminban) és olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium és a szelén. Rendszeres fogyasztásuk segíthet a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében, csökkentheti a rossz koleszterinszintet, javíthatja az agyműködést és támogathatja az immunrendszert, emellett hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak, így hasznosak lehetnek a testsúlykontrollban is. De akad egy olyan, amit csak mértékkel szabad fogyasztani Abbey Sharp élelmiszer-szakértő szerint, ugyanis életveszélyes is lehet, ha napi 7 szemnél többet eszünk belőle. Galériánkban olvashatod a részleteket!
Leadfotó: 123rf