Egészség

Fél evőkanál naponta ebből a konyhai alapanyagból csökkenti a demencia kockázatát: az Alzheimer-kórtól sem kell félned, ha ezt fogyasztod

Egy új kutatás szerint már napi fél kanálnyi olívaolaj csökkentheti a demenciában való elhalálozás kockázatát, de ez még nem minden.

Beszéljünk az anyai kiégésről!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Itt az ideje, hogy minél többet fogyassz belőle

Az előbb említett tanulmány azt is megállapította, hogy napi egy teáskanál margarin vagy majonéz olívaolajjal való helyettesítése akár 8-14%-kal csökkenti a demenciával összefüggő halálozás kockázatát. Érdemes tehát margarin és majonéz helyett ezt a folyékony csodaszert használni főzés során vagy épp salátadresszingként, de az sem hátrány, ha önmagában bekapunk belőle egy kiskanálnyit. A kutatás eredménye egyébként különösen fontos, mivel egyre elterjedtebb a demencia, valamint az Alzheimer-kór a világon, amit nyilvánvalóan minden ember szeretne elkerülni és megelőzni. Galériánkban találod a tanulmány pontos részleteit!

A kutatók körülbelül 90.000 alanyt követtek nyomon közel három évtizeden keresztül, és arra a konklúzióra jutottak, hogy napi 7 gramm olívaolaj elfogyasztása alacsonyabb, a demenciából eredő halálozási kockázattal jár, mivel ez a konyhai alapanyag védi az agyat.
Kattints a további képekért!

Az A-vitamint vagy élelmiszer formájában, vagy étrend-kiegészítőkkel pótolnunk kell, különben nagy baj lehet a vége. Komolyan kell venni, ha felmerülnek a hiánya miatt kialakuló tünetek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Egészség
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.
Home&Design
Mutatjuk a leglátványosabb fali csempe típusokat, amelyek egytől egyig különlegessé tehetik a konyhádat.