Egészség

Egyél meg 5 darab aszalt szilvát naponta: csodálatos, ami történni fog a testeddel, ha így teszel

A nők számára különösen hasznos lehet, ha aszalt szilvát fogyasztanak, ugyanis ennek a gyümölcsnek elképesztő hatása van szervezetükre nézve.

Édesanyák, figyelem!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 30%-os kedvezménnyel ide kattintva vásárolhatók!

A konferencián jelenlévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány, valamint további értékes ajándékokkal készülünk.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Finom és még hasznos is

Az aszalt szilva egy közkedvelt nassolnivaló, amit sokan fogyasztanak önmagában is, míg mások süteményekbe, szószokba rakják, hogy az adott étel finomabb legyen. Rengeteg dologgal lehet tehát kombinálni, de nem csupán az íze az egyetlen előnye, hanem az egészségre mért hatása is. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy napi 5-6 darab aszalt szilva a nők esetében egy gyakori betegséget és állapotot előzhet meg, melynek akár komoly következményei is lehetnek. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ahogyan a Health nevű lap is írja, egy közelmúltban végzett, 12 hónapon át tartó kutatás meglepő eredményre jutott: kiderült, hogy azok a menopauza utáni nők, akik napi 5-12 szem aszalt szilvát ettek, alacsonyabb csontritkulással kapcsolatos gyulladásos markereket mutattak, mint azok, akik egyáltalán nem fogyasztottak ebből a gyümölcsből.
Kattints a további képekért!

Egy új kutatás szerint már napi fél kanálnyi olívaolaj csökkentheti a demenciában való elhalálozás kockázatát, de ez még nem minden.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Egészség
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.
Home&Design
Mutatjuk a leglátványosabb fali csempe típusokat, amelyek egytől egyig különlegessé tehetik a konyhádat.