Soha többé délutáni fáradtság - Apró trükkök, amiket bárki bevethet a zombi üzemmód ellen

Te is észrevetted, hogy ebéd után két-három óra körül úgy érzed, egy perccel sem bírsz tovább dolgozni? Hogy eljött a holtpont, hogy fáradt és kimerült vagy, hogy azonnal el tudnál aludni? Nem vagy egyedül, sok mindenki küzd a délutáni fáradtsággal. A jó hír az, hogy néhány aprósággal hamar úrrá lehetsz a zombi üzemmódon – mutatjuk, mikkel!

Hidratálj!

Számtalanszor hangoztattuk már, hogy a napi vízmennyiségnek (2-3 liter) mindenképpen meg kell lennie. Ha megfelelően hidratált a testünk, akkor az energiaszintünk nem fog a béka feneke alá esni, és nem lesz gondunk a délutáni fáradtsággal sem. Tartsunk mindig magunk előtt egy üveg vizet, citromos vizet vagy koffeinmentes teát, így állandóan eszünkbe jut, hogy kortyoljunk belőlük.

Nyújts!

Ha egész nap egy íróasztal mögött görnyedünk, ne csodálkozzunk, ha délutánra úgy érezzük, a világ terhét cipeljük a vállunkon. A vérkeringés felfrissítésének, a produktivitás növelésének legjobb módja, ha megnyújtjuk az izmainkat, átmozgatjuk a testünket. Végezzünk el néhány nyújtógyakorlatot, rengeteg olyan feladat van, amit akár az irodában is "bemutathatunk".

Étkezz okosan egész nap!

Az okos, odafigyeléssel összeállított étrend egész napra ellát minket a kellő mennyiségű energiával, így délután sem lesz gondunk a koncentrációval. Reggelire együnk zöldséget, friss tojással, esetleg zabkását gyümölccsel ahelyett, hogy péksüteményekkel indítanánk a napot. Délben úgy válasszunk, hogy az ebéd tele legyen zöldséggel és fehérjével, estére pedig tökéletes a tonhal sajttal, barnarizzsel és quionával, utóbbi az egészséges élet záloga. Ne essünk abba a hibába, hogy egy almával és egy joghurttal elintézzünk valamelyik étkezést; az energiát a kalóriákból kapjuk, együnk eleget, hogy legyen tartalékunk.

Fotó: shutterstock

Oldalak

Szólj hozzá Te is!