Csókolózás előtt, idegesség ellen - Így rágózunk mi

Étkezés után rág a magyar – derült ki egy friss felmérésből. A válaszadók több mint fele a reggeli, az ebéd vagy a vacsora után, harmada-harmada pedig nassolás, illetve bármilyen más étkezés alkalmával dob be egy rágót. Leginkább leheletünk frissessége miatt rágózunk, de akadnak köztünk olyanok is, akik idegességükben nyúlnak drazsé után.

Összességében a válaszadók harmada (34%) tartja magát igazi „rágófan”-nek, több mint felük (55%) pedig nagy rajongónak. Ám az Orbit 2000 fő megkérdezésével készült, friss felméréséből az is kiderült, hogy a fiúk bizony nagyravágyóbbak a lányoknál, már ami a rágózást illeti.

Míg a teremtés koronái egy alkalommal több drazsét is bedobnak, addig a lányok megelégszenek egyetlen leheletfrissítővel. Ám abban mindkét nem egyetért, hogy rágózni evés után a legjobb: a válaszadók több mint fele (52%) a főétkezések után, harmada pedig nassolás (34%), illetve bármilyen étkezés alkalmával, miután jóllakott (33%), rágózik.

Csókolózás előtt, idegesség ellen

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Kiderült, hogy sokan „vészhelyzetben” hívják segítségül a rágót: ha idegesek (40%), vagy, ha várakozniuk kell (40%). A férfiak kevésbé oldják a feszültséget ezzel a módszerrel, ők inkább a másnaposságuk enyhítésére vetik be a rágót.

Akkor is rágunk, ha kettesben, vagy ha több baráttal töltjük az időnket, vagy társaságba készülünk. A megkérdezettek 32 százaléka csókolózás, 27 százaléka randi előtt és ugyancsak 27 százaléka beszélgetés közben rág.

Nincs rágó jó illat nélkül

A válaszadók közel fele (48%) ért egyet abban, hogy nincs rágó jó illat nélkül, minden harmadik ember (36%) pedig azt vallja: nincs rágó mosoly nélkül. A rágót a válaszadók több mint fele (53%) a fehér színnel azonosítja, de majdnem minden negyedik embernek a kék jut eszébe róla, 13 százalék pedig a rózsaszínre, 10 százalék pedig a zöldre asszociál.

Oldalak

Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.
Sztárok
II. Erzsébetről mindenki tudta, hogy rendkívüli személyiség, egyedülálló vezető, valamint a hazája iránti odaadás és szeretet jelképe volt, ám arra csak kevesen kaptak rálátást, hogyan viselkedett a...