Csodákat tesz! Ezért érdemes mindennap citromos vizet innod

Sokszor várunk hatalmas változást egy-egy csodaszertől, vagy drasztikus életmódváltó programtól, pedig gyakran a legegyszerűbb tippek bizonyulnak a leghatékonyabbnak. Erre az egyik legjobb példa a minden háztartásban fellelhető citrom, melynek számtalan pozitív hatása felülmúlja a legtöbb sokat ígérő készítményt.

Hasznos tippek

Mivel a tömény citromlé egyáltalán nem tesz jót a fogzománcnak, fontos, hogy ne töményen igyuk, vagy fogyasztása után öblögessünk sima vízzel. Ahhoz, hogy kifejtse hatását, közvetlen ébredés után, még a reggeli és a kávé előtt gurítsunk le egy pohár citromos vizet, és csak 15-30 perccel később fogyasszunk mást. A megfelelő mennyiséget és arányokat mindenkinek ki kell tapasztalnia, de általában 70 kilogramm alatt fél, míg a felett egy egész citrom levét ajánlott egy pohárnyi meleg vízbe facsarni.

Immunerősítő

Egy közepes méretű citrom vitamintartalma átlagosan 40-50 milligramm, rengeteg kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot és rostot tartalmaz. A kálium segíti az agy, az idegek és a szív működését, de fokozott stressz esetén sem árt az extra bevitel, mivel ekkor először a szervezet C-vitaminszintje csökken.

Emésztés és méregtelenítés

A citromos víz nem csak az emésztést, de a szervezet méregtelenítését is fokozza, a máj stimulálásával elősegíti a méreganyagok kiürítését, vizelethajtó hatásának köszönhetően pedig a vesét is tisztítja, de segít a gyomorégés és a puffadás kezelésében is.

Fotó: trustedsaskatoon.com

Oldalak