Innováció a sürgősségi gyermekellátásban - Hazai fejlesztésű honlap lehet a szülők legnagyobb segítsége

Szakemberek szerint számos gyermek ellátása lehetne biztonságosabb, ha a szülők szakszerű segítséget kapnának baj esetén. Egy új hazai weboldalnak az a célja, hogy magas szakmai színvonalú, egymást jól kiegészítő innovatív kezdeményezéseket gyűjtsön össze. A honlapon minden olyan fontos információ megtalálható, amire azonnal szükség lehet: ügyeletkereső, elsősegély, életmentő ismeretek, tanácsadás.

A laikusok számára bonyolult folyamatokat egyszerűsíti le

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a felhasználókat támogató egészségügyi informatikai megoldások. Ilyen a betegagyerekem.hu, aminek segítségével a szülők a kórház bejáratáig vihetik a gyermeket a körülményekhez képest a lehető legjobb állapotban. A weboldal alapítói azzal a közös törekvéssel kezdték meg együttműködésüket, hogy előmozdítsák a gyermekellátás fejlődését - minden lehetséges fórumon.

"Teljesen természetes, hogy a szülők stressz alatt vannak, ha a gyermekük megbetegedik vagy megsérül. Ahhoz, hogy a bajba jutott gyermek az optimális ellátást kapja, könnyen használható segítségre van szükségük. A betegagyerekem.hu a laikusok számára bonyolult folyamatokat egyszerűsít le, tesz érthetővé." – mondta dr. Krivácsy Péter gyermekorvos, aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos.

Dr. Király Balázs házi gyermekorvosként találkozik sürgősségi esetekkel. Gyermekközpontú, kiválóan felszerelt rendelőjében gyógyít a szokásosnál kevesebb gyógyszerrel és több mosollyal. “Gyakori, hogy a bizonytalan és aggódó hozzátartozók orvoshoz fordulnak akkor is, amikor kis segítséggel, támogatással ez elkerülhető lenne. Célunk, hogy a gyermekeknek ne kelljen a zsúfolt rendelőkben feleslegesen várakozniuk, így a komolyabb betegségek is nagyobb figyelmet kaphatnak.”

"Az idők kihívásaira reagálva szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy mi is lépést tarthassunk ezzel a trenddel. A weboldal könnyen átlátható, letisztult, egyszerűen használható." - mondta Németh Franciska gyermekápoló asszisztens.

Ezt is ajánljuk

Sok veszély leselkedhet a lurkókra: például a homokozóban! Olvasd el cikkünket, és tudd meg, miért: Ezért ne hagyd egyedül lapátolni a gyereket - Akár vakságot is okozhat a homokozás

Fotó: pinterest.com; Leadfotó: blog.childrensdayton.org

Szólj hozzá Te is!