Az 5+1 legegészségesebb téli gyümölcs – ezekkel védd az immunrendszered

A járványhelyzet miatt mostanság még inkább ajánlott jobban odafigyelni az immunrendszer védelmére. Az alábbi 6 gyümölcsöt mindenképp szerezd be otthonra!

Téli gyümölcsök

Télen van a legnagyobb szükség az immunrendszer védelmére, hiszen könnyen megfázhatunk és pluszba még az influenzaszezon is a nyakunkon van. Ráadásul, a járványhelyzet miatt most még fontosabb az egészséges táplálkozás, mint korábban! A vírus ellen a leghatékonyabb védekezési módszer az oltás, azonban helyes táplálkozással és vitaminbevitellel is sokat tehetünk az immunrendszerünk védelme érdekében, így a szervezetünk könnyebben leküzdheti a Covid19-et. Persze érthető, ha az ember télen inkább a meleg húslevest, a kenyérlángost, vagy a csirkepörköltet kívánja jobban, de fontos, hogy ilyenkor is együnk annyi gyümölcsöt, amennyit csak tudunk. Az alábbi gyümölcsökből mindig legyen otthon, mert ezek a legegészségesebbek!

1. körte A körte szezonális gyümölcs, ősszel és télen is kapható. Nem csak az egészséges immunrendszerről, hanem a megfelelő emésztésről is gondoskodik. Ráadásul, az almánál jóval több rost található benne!
Kattints a további képekért!

Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: https://wellandfit.hu/dieta/2020-11/a-6-legegeszsegesebb-teli-gyumolcs/

A sütőtök hatásairól dióhéjban. Miért egyél sütőtököt és mit okoz a szervezetedben?

Oldalak