Az 5 legjobb nyári sport

Beköszöntött a nyár, eljött az ideje a nyári sportoknak. Összegyűjtöttük az 5 legjobb vízi sportot, melyet érdemes kipróbálni!

Wakeboard
Egy müncheni mérnöknek és egy vállalkozó kedvű fiatalnak köszönhetjük ezt a szörfözés ihlette extrém sportot, ami kezdi meghódítani az egész világot, és már hazánkban is egyre jobban elterjedt. A wakeboard hasonló a vízisíhez, ellenben itt egy kötélpálya van kialakítva, ami egyszerre több embert is képes húzni, egy erre kifejlesztett deszkán. A sport nem egyszerű és megerőltető is, azonban aki már snowboardozott valaha, könnyebb dolga lesz.
Helyek, ahol hazánkban ki lehet próbálni: Balaton, Velencei-tó, Dunaharaszti, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged.
Árak: Tanulóórák: 2500Ft/óra; Normál óra: 3800Ft/óra

Hullámlovaglás, más néven szörf
Nem összekeverendő a windsurfinggel. A hullámlovaglás a Hawaii-szigetek partjainál jelent meg először. Rájöttek az emberek, hogy a nagy hullámok tolóereje elég nagy ahhoz, hogy meg lehessen lovagolni egy deszkával és különböző figurákat lehessen vele csinálni. Az idő folyamán folyamatosan alakultak a deszkák, könnyebbek lettek, kialakult rengeteg formájuk, attól függően, hogy milyen figurát, milyen hullámoknál használunk.
Helyek, ahol hazánkban ki lehet próbálni: Balaton, Velencei-tó, de akár Budapest egy-két strandján is elsajátíthatjuk a szörf alapjait.
Deszkabérlés: 3000Ft/óra

Windsurf
A szörf továbbfejlesztése, a deszkára egy háromszög alakú vitorlát erősítettek, így kilehet használni a szél nyújtotta lehetőségeket is a hullámok mellett. Az alapelv is hasonló a szörfhöz. Szeles, viharosabb időben látjuk a legtöbb windsurföst a vizeken, hiszen ekkor keletkeznek nagy hullámok, amiket meg tudnak lovagolni.
Magyarországon a Balaton erre a legmegfelelőbb hely, de akár Miskolc közeli tavakon, a Velencei tavon is kipróbálhatjuk magunkat.
Felszerelésbérlés: 3000Ft/óra

Vízisí
A legelterjedtebb vízi sport az egész világon, és az egyik legrégebbi is. 1922-ben vízisíelt először egy testvérpár, 22 évre rá pedig már megrendezték az első világbajnokságot is. Sokan azt hiszik, hogy nagyon nehezen tanulható sport, de akár fél óra alatt meg is tudunk tanulni vízisíelni, megfelelő oktató segítségével. Általában motorcsónak egy kötélen húzza a vízisízőt, ha profikról van szó akár egyszerre többen is mehetnek.
Nálunk a Balatonon, Budapesten, Velencei tavon, Győrben és akár Tiszaújvárosban is vízisíelhetünk.
Ára: 3000Ft/óra


Kajak

Kisméretű csónak, amit emberi erővel hajtanak egy kétvégű evező lapáttal. Létezik belőle egy, de akár több személyes is. A kajakot először eszkimót használták, majd később terjedt el a világban és vált Olimpiai sportággá. Hazánkban is sokan űzik ezt a sportot, és a versenyeken is jó helyezéseket érünk el. Ha egy nem túl extrém, inkább nyugodt sportot szeretnénk űzni, mindenféleképpen próbáljuk ki. Mellesleg jót tesz az erőnlétünknek is.
Ez azok közé a sportágak közé tartozik, amit elég sok helyen megtalálhatunk és ki is próbálhatunk tavakon, folyókon.
Bérlés ára: 1 személyes kajak: 1300Ft/nap, több személyes kajak: 2000Ft-tól.
 

Oldalak

Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.