Apró csodaszer - A fenyőmag jótékony hatásai

A fenyőmag itthon talán kevésbé népszerű, pedig más nemzeteknél szinte alapkelléke a konyhának. Érdemes hát megismerkednünk vele közelebbről, hiszen számtalan jótékony hatással rendelkezik!

Telis-tele vitaminokkal

A fenyőmag a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz. Többek között megtalálható benne az A-, E-, B1- és B2-vitaminok is. Ezek a vitaminok főleg a bőrünk és a hajunk egészségéért felelősek, de azoknak is érdemes fogyasztaniuk a fenyőmagot, akiknek problémájuk van a látásukkal vagy szeretnék megőrizni szemük egészségét. A vitaminokon kívül pedig ásványi anyag tartalmáról sem érdemes elfeledkeznünk, főleg magnéziumot és káliumot tartalmaz nagyobb mennyiségben.

Antioxidáns

A fenyőmag kiváló antioxidáns hatással rendelkezik, a benne található zsírsavak ráadásul szinte az egész szervezetre kifejtik jótékony hatásukat. Segítségével erősíthetjük az immunrendszerünket, különösen igaz ez a téli időszakra. Érdemes ilyenkor rendszeresen fogyasztanunk belőle, hogy megelőzzük a különféle megbetegedéseket, de természetesen egész évben segít megőrizni szervezetünk egészségét ez az apró magocska.

Keringési problémákra

A keringési betegségben szenvedőknek is érdemes fogyasztaniuk a fenyőmagot, hiszen jótékony hatásainak köszönhetően segít csökkenteni a magas vérnyomást, valamint hozzájárul a normális koleszterinszint kialakításához is. Ezenkívül pedig vértisztító hatással is rendelkezik, de azoknak is érdemes fogyasztaniuk a fenyőmagot, akik megelőzni szeretnék a különböző szív- és érrendszeri betegségeket, ugyanis lassítja az érelmeszesedési folyamatokat, így azok számára is javasolt a fogyasztása, akiknek a családjában fordult elő ilyen jellegű betegség.

Fotó: seeashleycook.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2