Klasszikus csodaszer - A borsmenta jótékony hatásai

Nem csak a konyhában, hanem egészségünk megőrzésében, illetve a különféle betegségek leküzdésében is fontos szerepe van a borsmentának. Lássuk, pontosan milyen problémákra használhatjuk ezt az apró növényt!

Emésztési zavarok ellen

A borsmenta kiváló a különféle emésztési zavarok tüneteinek enyhítésében. Többek között enyhíti a gyomorégést, csökkenti az emésztési problémákat, de kiváló ellenszere az émelygéses panaszoknak is. Nem csak csökkenti, hanem akár meg is szüntetheti ezt a panaszunkat. Érdemes a borsmentát akár olaj formájában is beszereznünk és émelygés esetén mélyen beszívni az illatát, azonnal megnyugtatja a gyomrunkat.

Görcsoldó hatású

A borsmenta kiváló görcsoldó hatással is rendelkezik. Nem csak a menstruációs panaszok esetén, hanem akár egyéb izomgörcsök oldására is használhatjuk. Érdemes ilyenkor a görcsös területet alaposan bekenni, néhány percen belül garantáltan oldja a fájdalmat. Ugyanígy akár fejfájás ellen is használhatjuk a mentát. A fájdalom csökkentéséhez csak dörzsöljük be mentás krémmel a halántékunkat.

Megfázás ellen

A legklasszikusabb felhasználási módja a borsmentának a köhögés csillapítása. Már nagymamáink is előszeretettel használtak mentás teákat illetve krémeket a kínzó köhögés megszüntetésére, de nátha esetén is érdemes alkalmaznunk a mentát: esténként forró vízbe téve inhaláljunk vele pár percet. Nem csak az orrfolyást csökkenti, hanem a kellemetlen orrdugulást is segít megszüntetni.

Fotó: hd4desktop.com

Oldalak

  • 1
  • 2