Tedd ezt, és csökken az Alzheimer-kór esélye - Filléres szokások védhetnek meg a szellemi leépüléstől

Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás leggyakoribb oka, és a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt. Nem kell azonban úgy tekinteni rá, mint valamire, ami elkerülhetetlen: ha bizonyos szokásokat elsajátítasz, akkor nagyban csökkentheted a kialakulásának az esélyét. Olvass tovább!

Sportolj

A fizikai aktivitás az egyik legjobb Alzheimer-ellenes gyógymód, hiszen megvédi az agysejteket és hozzájárul az újak megszületéséhez. Ha heti háromszor minimum 15-30 perc sportot beiktatsz, akkor már nagyon sokat tettél az egészségedért.

Ebben a cikkben megnézheted, milyen sport illik hozzád az életkorod alapján - így tökéletes mozgásformát választhatsz!

Egyél antioxidánsokban gazdag, gyulladáscsökkentő ételeket

Nincs olyan étrend, ami tökéletes lenne arra, hogy ellássa az agy védelmét. Minden egyes diétának megvan a maga erőssége, de ami közös bennük, az az, hogy mindegyik hangsúlyozza az antioxidánsok, gyulladáscsökkentő ételek fogyasztását. Egyél rengeteg zöldséget, magvakat, bogyós gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, halakat, bort, és fogd vissza a hús, a vaj, a sajt csipegetését.

Ez a 10 legerősebb antioxidáns - ismerd meg őket!

Élj társasági életet

A magány hihetetlen módon rontja az egészségi állapotot, úgyhogy mindig törekedj arra, hogy társasági életet élj - így frissen, fitten, fiatalosan tarthatod az agyad. Kutatások kimutatták, hogy azoknál a felnőtteknél, akik sok időt töltenek társaságban, a barátaikkal, családjukkal, 70%-kal kevesebb eséllyel alakul ki Alzheimer-kór, mint azoknál, akik egyedül tengetik a napjaikat.

Fotó: huffingtonpostc.om

Oldalak

  • 1
  • 2