A sör - Hihetetlen, mennyi pozitív hatása lehet
Bár mindenhonnan azt halljuk, hogy kerüljük az alkohol fogyasztását, a sörrel szemben nem kell túl szégyenlősnek lennünk: persze csak akkor, ha mértékkel fogyasztjuk. Kevesen tudják, de a folyékony kenyérnek rengeteg pozitív hatása van; mi most hatot sorolunk fel közülük. Egészségetekre!
Bár mindenhonnan azt halljuk, hogy kerüljük az alkohol fogyasztását, a sörrel szemben nem kell túl szégyenlősnek lennünk: persze csak akkor, ha mértékkel fogyasztjuk. Kevesen tudják, de a folyékony kenyérnek rengeteg pozitív hatása van; mi most hatot sorolunk fel közülük. Egészségetekre!
1. Vitamindús
A sör készítésének első lépése az árpa csírázása és malátává történő átalakulása, amely során nagyon sok vitamin (például B1, B2, B3, B6) és ásványi anyag (vas, magnézium, cink, foszfor) keletkezik. A főzéséhez használt komló is hasonlóan jótékony hatással bír, hiszen régóta gyógynövényként tartják számon: nyugtató, altató, és az emésztést is segíti, emellett jelentős az ösztrogén és antibiotikum aktivitása.
2. Csökkenti a szívinfarktus esélyét
Kutatások igazolták, hogy a mérsékelt sörfogyasztás növeli a vér HDL szintjét, amit jó koleszterinnek is neveznek. Kedvező hatása van a véredényekre is: mivel csökkenti az artériákat eltömítő vérrög, véralvadék, lerakódás létrejöttét, 50 %-kal kevesebb esélyt hagy a szívinfarktus kialakulására.
Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!
Fotók: charlestonbeerworks.com, wallpaperscraft.com
Oldalak
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.